központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Korózs András (1963-2022)

2022. 11. 11. | Az OMVK központi szervezete |

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) honlapján adta hírül, hogy a szervezet elnöke rövid, súlyos betegség után, életének 60. évében, november 10-én elhunyt. A MEOESZ úgy fogalmaz: „benne vezetőnket, kollégánkat, a hazai és nemzetközi kinológia nagy tekintélyű szakemberét és barátunkat tiszteltük és szerettük”. A Szövetség saját halottjának tekinti, méltó búcsúztatásáról a későbbiekben intézkednek. Egyben kérnek mindenkit: a család gyászát tartsák tiszteletben és őket az elkövetkező időszakban telefonon ne keressék.

Az Országos Magyar Vadászkamara osztozik Korózs András szeretteinek és kollégáinak gyászában. Közte – és személye révén a MEOESZ – valamint a Vadászkamara között rendkívül jó kapcsolat, szakmai együttműködés alakult ki az elmúlt években. A vadászati kinológiai kérdésekben általában, és több konkrét kezdeményezésünkben – így például a 2016 óta a Vadászkamara által a MEOESZ-szel együttműködésben évente megszervezett Országos Vizsla Főversennyel kapcsolatban is – számíthattunk támogatására.

A Nimród Vadászújság honlapján a következőképp foglalta össze Korózs András szakmai életútját: „A hazai és nemzetközi kinológia elismert szakembere tenyésztőként elsősorban foxterrierrel foglalkozott. Gyerekként kapta az első kutyát szüleitől, amelyre az ötletet az 1971-es Vadászati Világkiállítás keretében megtartott FCI rendezvény adta. Jelentős sikerei közül a 2017. évi birmingham-i Crufts Showt-t tartotta legfontosabbnak, ahol saját tenyésztésű kutyájával fajtagyőztes címet ért el. A foxterrier mellett német doggal is foglalkozott, Elatus Imperial nevű kutyája tíz ország championja volt. Az Agria Foxterrier Kennel tulajdonosa volt és másfél évtizeden keresztül a Hungária Terrier Klubbot is vezette. Küllem- és munkabírói vizsgával rendelkezett, nemzetközi bíróként bejárta a világot.”

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comOnline vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere