központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kisvadász – a nyereményjáték eredményei

2023. 12. 08. | Az OMVK központi szervezete |

Büszkén kijelenthetjük, hogy nagy sikere van a Kisvadásznak, a vadászkamara negyedévente megjelenő, gyerekeknek szóló kiadványának. 2022 őszén vehették kézbe az olvasók az ismeretterjesztő, foglalkoztató sorozat első részét, majd ezt követően negyedévente a téli, a tavaszi, a nyári, és 2023-ban az újabb őszi és téli tematikájú lapszámot.

A periodika kifejezetten a természet, a vadászat iránt érdeklődő alsó tagozatos kisiskolások számára készül, a küldetése elsősorban az érzékenyítés, szemléletformálás, hiteles tájékoztatás. Mégpedig könnyed stílusban, a gyerekek elvárásaihoz és képességeihez illeszkedő módon.

A kiadvány alkalmanként 25 ezer példányban, és a vadászkamara vármegyei területi szervezetei révén ingyen jut el az adott régió oktatási intézményeibe. A periodikát a kamara adja ki, a központi szervezet költségvetéséből finanszírozva.

 

A megjelent Kisvadász-számokat le is töltheti pdf formátumban!
(Kattintson!)

 

Mind a négy lapszámban értékes ajándékokat lehetett nyerni a Csináld magad blokkban meghirdetett nyereményjátékokkal. Az első lapszám – tekintettel az őszi évszakra – egy levélmontázskészítő felhívással indult, a téli lapszám felhívása a „madárétterem” készítőinek szólt. A 2023 tavaszán megjelent lapszám a hímestojások készítőit szólította versenyre, a nyári évszakhoz tartozó kiadvány pedig természetfotózásra invitálta az olvasókat. Az utolsó kihirdetett pályázat beküldési határideje 2023. augusztus 31-én járt le. Így ezt követően a zsűribizottság összeült, a beérkezett pályamunkákat a négy lapszámban meghirdetett tematikának megfelelően külön-külön egyidőben zsűrizte, és a bizottság tagjai kiválasztották a nyertes pályamunkákat. Mind a négy felhívásban a 3 legszebb, legötletesebb alkotások készítőit díjaztuk (a lenti nyertes felsorolás nem jelent sorrendiséget a három díjazott között). A négy felhívásra összesen csaknem 100 pályamunka érkezett. A díjazottak:

 

I. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM (ősz) – kollázskép készítése lehullott falevelek felhasználásával.
NYEREMÉNYEK: egy-egy Bresser Junior 6x21 gyermek keresőtávcső

DOBOGÓSOK:

Komoly Viola (Hódmezővásárhely)

Pechtol Eliza (Sukoró)

Vörös Máté (Szabadka, Szerbia)

 

I. ÉVFOLYAM, 2. SZÁM (tél) – madáretető készítése
NYEREMÉNYEK: a Budakeszi Vadasparkba szóló családi belépők

DOBOGÓSOK:

Tollner Johanna (Budapest)

Hoós Dorottya (Budapest)

Kovács Mánuel és Kovács Johanna (Szeged)

 

II. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM (tavasz) – tojásfestés/hímestojás készítés
NYEREMÉNYEK: egy-egy Fjällräven Kanken Mini Spruce hátizsák

DOBOGÓSOK:

Badari Panna Katica (Baja)

Grüll Bianka (Mór)

Varga Hunor Noel (Orosháza)

 

II. ÉVFOLYAM, 2. SZÁM (nyár) – természetben készített fotó
NYEREMÉNYEK:
egy-egy 15 ezer forint
értékű Decathlon vásárlási utalvány

DOBOGÓSOK:

Gacsári-Kiss Zsombor (Kecskemét)

Horváth László (Vajka, Szlovákia)

Szakács Olivér (Sé)

 

Gratulálunk a nyerteseknek!

Ezúton köszönjük mindenkinek a beküldött pályamunkákat, melyek egytől-egyig értékes, kreatív ötleteket tartalmaznak! Bízunk benne, hogy a versenyművek elkészítése során sok öröm, közös együtt töltött idő, kikapcsolódás, szórakozás kísérte az alkotást.

Örömmel tájékoztatjuk a Kisvadász olvasótáborát, hogy 2024 augusztusában megjelent a második évfolyam első két lapszáma, amelyhez szórakoztató, hasznos és kellemes időtöltést kívánunk a gyermekeknek, szülőknek és pedagógusoknak egyaránt. Felhívjuk a figyelmet, hogy ezentúl is minden lapszám tartalmaz nyereményjátékhoz kapcsolódó felhívást, amelyhez sok sikert és szerencsét kívánunk továbbra is!

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere