központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kézikönyv a csapdázás gyakorlatáról

2021. 02. 05. | Az OMVK központi szervezete |

Hosszú ideje nem jelent meg kifejezetten szakmai, a vadászat gyakorlati fortélyait olyan mélységében bemutató kézikönyv, mint az Országos Magyar Vadászkamra gondozásában megjelentetett „A modern csapdázás kézikönyve” című gyakorlati útmutató.

A Vadászamara évek óta érvel a tudatos, és célszerűen tervezett ragadozógazdálkodás mellett, történjen az akár az apróvad, akár a nagyvad érdekében. Szakmai konferenciák gyakori témája a ragadozógyérítés, de az Országos Vadgazdálkodási Alap egyik legnépszerűbb célterülete is a vadászterület csapdaparkjának fejlesztése.

A Vadászkamara célja a könyv kiadásával egyrészt a csapdázás körüli alapvetések tisztázása, hogy a „műfajjal” ismerkedők megtalálják a legfontosabb alapismereteket, melyek nélkül belevágni ebbe a tevékenységbe több mint felelőtlenség. Másrészt a könyv legértékesebb eleme a számtalan csapdatípus ismertetése a hatékony alkalmazáshoz nélkülözhetetlen kulisszatitkok bemutatásával.

A könyv nem az éjjeliszekrényre készült, aki annak szánja ne keresse, nem leli benne örömét. Elsősorban a terepen dolgozó kollégák társa lesz, hogy megtalálják a vadászterületük jellegének és a célzott fajoknak leginkább megfelelő csapdázási technikát és igazi mesterévé váljanak a szabályos és szakszerű csapdázásnak.

A Vadászkamara – Területi Szervezetein keresztül – a kézikönyvet a 2021. évben minden hivatásos vadászként nyilvántartott vadász részére térítésmentesen eljuttatja.

Ezen felül a kézikönyv korlátozott példányszámban megrendelhető az info@omvk.hu e-mail címen.

A kézikönyv ára 3500 Ft. (+postaköltség)

„Sokan, sok korban hitték már azt, hogy a csapdázást, vagy teljesen el lehet felejteni, vagy olyan tökéletes eszközök állnak rendelkezésre már hozzá, amelyek a tudást, a tanulást, és az ezen alapuló, de ezen túl is megjelenő hozzáértést feleslegessé teszik. Aztán mindig bebizonyosodott, hogy a vadászat, vadgazdálkodás nem létezhet csapdázás nélkül, a csapdázás pedig nem lehet sikeres tanulás és eltökéltség nélkül.

Ez a kötet a tanuláshoz ad segítséget. Olyan szerzőtől, Farkas Tibor vadgazda mérnök hivatásos vadásztól, aki ismeri a ragadozókat, az eszközöket, aki folyamatosan fejleszti tudását, és akinek Isten áldotta tehetsége van ehhez az izgalmas vadászati módhoz. A könyvet javaslom mindenkinek, aki a vadászat iránt érdeklődik, és kötelező olvasmányként ajánlom mindenkinek, aki maga is csapdázni próbál.

 

Gödöllő, 2020. október 18.”                                                                                         

                                                                                                                                   Prof.Dr. Heltai Miklós

 

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com