központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Jogszabályváltozások, kiemelt rendezvények

2024. 04. 10. | Az OMVK központi szervezete |

Elsősorban a közeljövőben aktuális kérdések és feladatok kerültek napirendre a Vadászkamara április 2-án megtartott titkári értekezletén.

A szervezet hatvani központjában megrendezett tanácskozáson Bajdik Péter főtitkár tájékoztatást adott az ágazati jogszabályok aktualitásairól. Mint elmondta, folyamatban van a Vadgazdálkodási törvény (Vtv.) módosítása, amely egyebek mellett egyrészt megteremtheti az elektronikus beírókönyv opcionális használatának lehetőségét 2025. március 1-jétől, emellett pedig több ponton – például a kerítésekhez kapcsolódóan – módosítja a vadkárra vonatkozó szabályozást. A törvénymódosítást követően annak végrehajtási rendelete is változni fog.

Külön napirendi pontja volt az ülésnek a Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenye. Erre idén június 18-19-én, a Vas vármegyei Területi Szervezet rendezésében kerül sor, Chernelházadamonyán, a Répcevölgye 2001 Kft. által biztosított helyszínen. Az országos versenyt vármegyei válogatók előzik meg. Rung Áron, a Vadászkamara központjának főmunkatársa ismertette a részleteket, kiemelve a 2022-ben megváltozott versenyszabályzat fontosabb pontjait (erről bővebben a Nimród Hírlevél 2022 júliusi számában írtunk).

Botta Zsófia projektfelelős a Vadászkamara VadON elnevezésű nyilvántartási rendszerének 2024-re tervezett – alapvetően adminisztratív jellegű – fejlesztéseiről számolt be, emellett ismertette az idei vadászjegy-érvényesítésre vonatkozó főbb adatokat is. (Az utóbbi témában a Nimród Vadászújság 2024. májusi számának vadászkamarai információkat tartalmazó Hírlevél-blokkjában lesz olvasható részletes összefoglaló.)

Az „egyebek” napirendi pont keretében a többi között szó esett az idei Országos Vadásznapról. Ennek idén Bács-Kiskun vármegye ad otthont, a különleges helyszín pedig a Lakitelek Népfőiskola és az ahhoz kapcsolódó Hungarikum Liget, az időpont: augusztus 23-24. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően 23-án kerül sor a Vadászkamara országos Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottságának éves szakmai konferenciájára, 24-én pedig a közönségnapra. Végül, de nem utolsósorban Kovács Gábor, a Kinológiai Szakbizottság elnöke az általa vezetett grémium feladatairól és idei terveiről számolt be.

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com