központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Jelentés a törvényességi felügyeleti eljárásról

2019. 01. 10. | Az OMVK központi szervezete |

Az Országos Magyar Vadászkamaráról szóló 1997. évi XLVI. törvény 26. § (1) bekezdése alapján az Agrárminisztérium Közbeszerzési, Perképviseleti és Projektirányítási Főosztálya törvényességi felügyeleti vizsgálatot folytatott le 2018. december 6-án az Országos Magyar Vadászkamara központi szervezeténél.

A törvényességi felügyeleti eljárás során a Kamara belső szabályzatai (alapszabály, egyéb szabályzatok) jogszabálynak megfelelősége és egymással való összhangja, valamint a Kamara szervezeti egységei, testületi szervei és tisztségviselői működése, illetőleg határozatai jogszerűségét vizsgálták.

A vizsgálat a 2015. év I. félévétől a 2018. év I. félév végéig tartó időszakra terjedt ki.

A vizsgálat megállapította, hogy a Kamara szabályzatai (Alapszabály, Szervezeti és Működési Szabályzat, Etikai Kódex, Etikai Szabályzat, stb.) megfelelnek a törvényi rendelkezéseknek.

A vizsgálat kiterjedt a Kamara testületi szervei működésének jogszerűségére is. Ezzel összefüggésben a vizsgálat során ellenőrizték a Küldöttközgyűlés és az egyes bizottságok működését, a tisztségviselők, az elnök, az alelnökök és a főtitkár feladatellátását, illetve az egyes tisztviselők megválasztásának jogszerűségét is.

A törvényességi vizsgálat eredményeként megállapítást nyert, hogy az Országos Magyar Vadászkamara a vizsgált időszakban jogszerűen és a különböző belső működési szabályai szerint működött és ellátta azon igazgatási és koordinatív feladatait, amelyeket jogszabály a hatáskörébe utalt.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.com