központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Film az utánkereső VAV-ról (az AM támogatásával)

2022. 09. 14. | Az OMVK központi szervezete |

Az Agrárminisztérium támogatásával és tájegységi fővadászok közreműködésével elkészült és mindenki számára elérhető a vadászkutyák utánkereső vadászati alkalmassági vizsgájáról (VAV) szóló rövidfilm.

A YouTube-on megtekinthető, ismeretterjesztő videó nem az első hasonló a sorban: 2019-ben az apróvadas VAV-ról készített filmet a szaktárca, ezután kényszerű forgatási szünet következett a pandémia miatt. Idén tavasszal viszont végre lehetővé vált ennek az új film felvételeinek elkészítése is: erre március 29-30-án, a Bakonyerdő Zrt. kezelésében lévő területen, Huszárokelőpusztán és a Hubertlak környéki erdőkben került sor.

A munka az Agrárminisztérium támogatásával, a Vadgazdálkodási Főosztály, a Bakonyerdő Zrt. és a Magyar Tacskókopó Klub közreműködésével valósulhatott meg. A forgatást követő vágási munkálatok eredményeként 26 perces kisfilm született. Az alkotás teljeskörűen mutatja be az utánkeresés vadgazdálkodási jelentőségét, a vizsga követelményeit, a feladatra jelentkezést, azok elvárt színvonalú végrehajtását, a konkrét vadászati szituációk ismertetését és mindezekhez részletes magyarázattal is szolgál. A képi tartalom a megfelelő narrációval világossá teszi a kutya helyét, és feladatainak összefüggéseit is.

A film írói, szerkesztői, és javarészt a szereplői is az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának tájegységi fővadászai, akik a feladatokat saját kutyáikkal mutatták be. Az alkotók bíznak benne, hogy a kezdeményezéssel is hozzájárulhatnak a vadgazdálkodás elfogadottságának és szakmai színvonalának növeléséhez.

 

Vadászkutyák utánkereső vadászati alkalmassági vizsgája

 

A korábbi film:
a Vadászkutyák utánkereső vadászati alkalmassági vizsgája

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt