központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Engedélykötelesek lettek a vadásztanfolyamok

2013. 12. 30. | Az OMVK központi szervezete |

Tanfolyam szervezése a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (a továbbiakban: NÉBIH) engedélyével végezhető. Az erre irányuló kérelmet a NÉBIH Földművelésügyi Igazgatóságához (1024 Budapest, Keleti Károly u. 24.) 2014. január 17. napjától lehet benyújtani, 500.000 Ft igazgatási szolgáltatási díj megfizetését követően.

A díj megfizetéséről szóló igazolást a kérelemhez csatolni kell.

Megjelent a vadászvizsgát megelőző tanfolyamról és a vadászvizsgáról szóló 126/2013. (XII. 17.) VM rendelet. A rendelet újraszabályozta a vadászvizsga rendszerét és új elemként bevezette, hogy a vadászvizsgára felkészítő tanfolyamok szervezése engedélykötelessé vált.

Tanfolyam szervezése a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (a továbbiakban: NÉBIH) engedélyével végezhető. Az erre irányuló kérelmet a NÉBIH Földművelésügyi Igazgatóságához (1024 Budapest, Keleti Károly u. 24.) 2014. január 17. napjától lehet benyújtani, 500.000 Ft igazgatási szolgáltatási díj megfizetését követően.

A díj megfizetéséről szóló igazolást a kérelemhez csatolni kell. Az igazgatási szolgáltatási díjat a NÉBIH számlájára (10032000-00289782-00000000) kell megfizetni.A kérelmet természetes és jogi személy is benyújthatja, a kiadott engedély 5 évig érvényes.

A vadászvizsgát megelőző tanfolyam szervezésének engedélyezéséhez szükséges feltételek és az engedély kiadására irányuló kérelem tartalmi követelményeit a 126/2013. (XII. 17.) VM rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.

A tanfolyam szervezésének engedélyezésével kapcsolatban felmerülő további kérdésekkel az fmig@nebih.gov.hu e-mail címen lehet a NÉBIH Földművelésügyi Igazgatóságához fordulni.

(NÉBIH)

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere