központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Elnökségi Ülés – küldöttközgyűlési témák

2022. 10. 26. | Az OMVK központi szervezete |

Október 25-én az Országos Magyar Vadászkamara székhelyén, a hatvani Grassalkovich-kastélyban tartotta soron következő ülését az országos Elnökség. A 2023. év kihívásaira a Vadászkamara megyei Területi Szervezetei és a Központi Szervezet akkor tud gyorsan és hatékonyan reagálni, ha a feladatokkal arányos finanszírozás elvei igazodnak a gazdasági helyzethez, és összegszerűen meghatározott pénzügyi keretek állnak rendelkezésre a feladatok teljeskörű és magas színvonalú ellátásához. Ennek érdekében még az idei évre rendkívüli Küldöttközgyűlés összehívása mellett döntött a testület, melynek során az Alapszabály módosítása is napirendre kerül a megyei Területi Szervezetek elnevezéseinek „vármegyére” történő módosítása miatt. A Küldöttközgyűlés megtartására 2022. november 18-án 10 órakor kerül sor a Gödöllői Királyi Kastélyban, ahol az Országos Küldöttek meghozhatják a 2023. év vonatkozásában már előkészített, az Elnökség által támogatott költségvetéssel kapcsolatos döntéseket, megszabhatják a jövő évi gazdálkodás fő irányait.

A vadászvizsgát megelőző tanfolyamról, a vadászvizsgáról, valamint a vadászíjjal, ragadozó madárral, magyar agárral való vadászatra feljogosító kiegészítő vizsgákról szóló 19/2022. (VII.29.) AM rendelet kidolgozása során a jogalkotó Agrárminisztérium figyelembe vette a Vadászkamara által tett módosítási javaslatokat. A vizsgaszabályzatot és a mellékleteket a megyei Területi Szervezetek titkárai többször tárgyalták, írásban véleményezték annak érdekében, hogy a vadászvizsgáztatás során egységes, objektív és szabályos eljárásrendet kövessen minden szereplő. Az Elnökség megtárgyalta és elfogadta a vizsgaszabályzatot, és elrendelte annak egységes használatát 2022. november 1-jétől.

A vadászati törvény előírja, hogy vadászjegy, vadászati engedély kérelemre csak annak a személynek állítható ki, aki érvényes vadászati felősségbiztosítással rendelkezik. A Vadászkamara a Groupama Biztosító Zrt.-vel közel 20 éve áll szakmai és üzleti kapcsolatban, melynek keretében a Vadászkamara egyablakos ügyintézés keretében biztosítja a vadászok részére, hogy a vadászat során másnak okozott károk fedezetére szolgáló érvényes vadászati felelősségbiztosítást köthessenek. A biztosítás többletszolgáltatása, hogy fedezetet nyújt a vadászokat ért balesetekre is. A kártérítési limit és a balesetek szolgáltatási összegei a mai viszonyok között már nem megfelelőek, továbbá a biztosítás értékesítési módszereinek változása mind indokolják, hogy a változó feltételekhez igazodjon a biztosítás. A szerződést az új feltételekkel, a szükségessé vált díjemeléssel 4 évre hosszabbítja meg a Vadászkamara az Elnökség döntése alapján, melynek tartalmáról a szerződéshosszabbítás lezárultát követően részletesen tájékoztatjuk vadásztársainkat.

Több napi ügymenettel (bizottságokkal, kiemelt kamarai célokkal) kapcsolatos napirendet követően két fontos, 2023. évben megtartott rendezvény szervezési kérdéseiről is döntött az Elnökség. Ennek értelmében a Komárom-Esztergom megyei Területi Szervezet - partnereivel együttműködve - szervezi meg és bonyolítja le a 31. Országos Vadásznapot Tatabányán 2023. augusztus 25-26-án. A Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenyének pedig 2023-ban Baranya megyei Területi Szervezet ad otthont.

Az Országos Magyar Vadászkamara rendezvényein szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt