központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Egyeztetés a vadászvizsga-rendeletről

2015. 03. 09. | Az OMVK központi szervezete |

Az Országos Magyar Vadászkamara Oktatási Szakbizottsága az utóbbi hónapok tapasztalatait összegezte március 9-én délelőtt a szervezet fővárosi, Medve utcai székházában.

A 2014 januárja óta hatályos, a vadászvizsgát megelőző tanfolyamról és a vadászvizsgáról szóló 126/2013. (XII. 17.) VM rendelet kötelezővé tette a 100 órás tanfolyam elvégzését a vadászvizsga letétele előtt, emellett pedig pontosan meghatározta a képzés részleteit. Több tanfolyamszervező is fogalmazott meg az új rendszerben szervezett tanfolyamok gyakorlata során felmerült észrevételeket és módosítási javaslatokat. Az Oktatási Bizottság ezek mellett a lebonyolított vizsgák tapasztalatát vitatta meg. A rendelet néhány pontján kívül a vizsgán a képfelismerésnél használatos – egyben a tesztkönyvben szereplő – fotókról szintén esett szó; a képanyag további csiszolására, finomítására is vannak javaslatok.

A Bizottság a jövőben szélesebb körű egyeztetést is elképzelhetőnek tart az regisztrált tanfolyamszervezők részvételével, hogy a lehető legtöbb érintett fejthesse ki véleményét a bő egy éve hatályos jogszabállyal kapcsolatban, és a levont következtetések alapján – a Földművelésügyi Minisztérium törekvéseinek megfelelően – érdemi változtatásokkal lehessen tovább javítani a szabályozást. A rendelet így még jobban szolgálhatja majd célját: jól felkészült, megfontolt és a vadászat terén tájékozott, etikus tagokkal bővítheti a hazai vadászok közösségét.

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt