központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Biztosítási pályázati felhívás

2018. 10. 01. | Az OMVK központi szervezete |

Az Országos Magyar Vadászkamara vadászfelelősség- és balesetbiztosítási szerződés megkötésére nyílt pályázatot ír ki a Biztosító Társaságok számára.

Az Országos Magyar Vadászkamara (a továbbiakban: Kamara) mint a magyar vadászok érdekképviseleti és köztestületi szervezete a mintegy 65 ezer tagját és a hazánkba látogató éves szinten mintegy 25 ezer külföldi vendégvadászt érintő vadászfelelősség- és balesetbiztosítás 4 éves (2019/2020-2022/2023 vadászati év) időtartamra szóló biztosítási szerződés megkötésére nyílt pályázatot ír ki a Biztosító Társaságok számára, különös tekintettel a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény 60. § (1) bekezdés c) pontjára és 62. § (1) bekezdés d) pontjára tekintettel.

A szerződést a fenti időszakra a Kamara 2 + 2 év viszonylatában kívánja megkötni, vagyis a szerződésben foglalt feltételek első két évében történő maradéktalan teljesülése esetén a szerződő féllel 2 éves szerződéshosszabbítási opcióval kívánja ellátni a 2 éves alapszerződést.

A pályázati felhívás megjelenési módja: a Kamara www.omvk.hu hivatalos honlapján elektronikus formában

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. október 15., 14.00 óra

A pályázati ajánlattétel módja: elektronikus formában az info@omvk.hu e-mail címre

A pályázatot magyar nyelven kell elkészíteni. A pályázatot cégszerűen aláírt, szkennelt formában szükséges benyújtani.

Egy biztosítási év: tárgyév március 1-jétől következő év február utolsó napjáig, vagyis a fordulónapok a biztosítási év tekintetében a vadászati évhez kötődnek.

A Kamara a 4 (2+2) éves időtartamon belül vállalja, hogy a nyílt pályázaton nyertesnek nyilvánított Biztosító Társaság ajánlatát közvetíti tagjai számára, a Biztosító Társaság pedig vállalja, hogy évenként köti meg a vadászokkal egyénenként a biztosítási szerződést a Kamara megyei területi szervezeteinek közvetítésével, az annak jeleként átadott biztosítási bélyeg alkalmazásával. A biztosítás megkötéséhez szükséges bélyegek rendelkezésre állását a Biztosító Társaság legkésőbb a biztosítási évet megelőző év december 15-ig vállalja.

 

A Biztosító Társaság (a továbbiakban: Pályázó) pályázati ajánlatának pontokba szedetten az alábbiakat kell tartalmaznia:

  1. a vadászjeggyel rendelkező vadász számára a biztosítási szolgáltatásokat és díjakat;
  2. a vadászati engedéllyel rendelkező vadász számára a biztosítási szolgáltatásokat és díjakat;
  3. a kárbejelentésre vonatkozó információkat, kötelezettségeket;
  4. a biztosítás értékesítésében a közvetítés után járó költségtérítési konstrukció bemutatását;
  5. a kárhányadtól függő költségtérítés mértékét;
  6. egyéb támogatási javaslatot, javaslatokat (pl. rendezvények, kiadványok szponzorálása);
  7. kiegészítő ajánlatként: munkavállalói utasbiztosítás ajánlat külföldi kiküldetés esetére (hozzávetőlegesen 20 külföldi utazás/év);
  8. kiegészítő ajánlatként: a Kamara vagyonkezelésében lévő Grassalkovich-kastély és az épületben üzemelő Széchényi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum vagyonelemeinek biztosítására ajánlat;
  9. kiegészítő ajánlatként: vadászkutyák biztosítására vonatkozó biztosítási konstrukció ajánlat;
  10. referencia anyag, melyben a Pályázó bemutatja a biztosítási tevékenységének releváns információit (hasonló méretű biztosítási csoporttal, hasonló biztosítotti körrel kapcsolatos tapasztalatát, tevékenységét) legfeljebb 2 oldal terjedelemben.

 

A pályázatnak az ajánlaton kívül a Pályázó alábbi adatait, illetve nyilatkozatait kell kötelezően tartalmaznia:

  • a Pályázó megnevezését, székhelyét, adószámát, bankszámla számát, kapcsolattartó személyét;
  • nyilatkozatot arról, hogy a pályázati kiírásban foglalt feltételeket, valamint a vállalt kötelezettségeket a Pályázó elfogadja;
  • nyilatkozat arról, hogy amennyiben pályázatát a Kamara nyertesként hirdeti ki, az eredmény kihirdetését követő 15 napon belül az ajánlatban rögzített feltételek szerint szerződést köt;

 

A benyújtott pályázatok értékelése:

A benyújtott pályázatokat a beadási határidőt követően a Kamara Felügyelő Bizottsága és Pénzügyi és Gazdálkodási Bizottsága bírálja el. Az eredmény, vagyis a nyertes Biztosító Társaság nevének kihirdetése 2018. november 5. napjáig történik meg a www.omvk.hu Kamarai honlapon, továbbá a nyertes ajánlattevő az általa megadott e-mailen keresztül is értesítésre kerül.

 

A pályázati felhívással összefüggő kérdés esetén az alábbi telefonszámon kérhető tájékoztatás:

+36 30 739 6232

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere