központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Afrikai sertéspestis – a vadászok kötelezettségei

2017. 02. 22. | Az OMVK központi szervezete |

A vadászatra jogosultak az ország egész területén kötelesek írásban bejelenteni minden tudomásukra jutott vaddisznó elhullást az Országos Főállatorvos 2/2017. számú határozatának értelmében. A rendelkezés a Földművelésügyi Értesítő idei 1. számában jelent meg.

Célja, hogy esetleges behurcolása esetén az afrikai sertéspestis megjelenésére (ASP) késedelem nélkül fény derüljön, és haladéktalanul alkalmazni lehessen a betegség leküzdésre szolgáló intézkedéseket az országos ASP monitoring program keretében.

 

RÉSZLETES ELŐÍRÁSOK A FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉRTESÍTŐBEN (KATTINTSON!)

(a 3. oldaltól)

A betegség vírusát decemberben a magyar határtól 20 kilométerre, az ukrajnai Nagyszőlős külterületén mutatták ki vaddisznókban. A kárpátaljai vaddisznóállományt egyelőre valószínűleg nem fenyegeti a kór, de a jövőben hazánkban is megjelenhet a vírus.

 

TÁJÉKOZTATÓ AZ AFRIKAI SERTÉSPESTISRŐL A NÉBIH HONLAPJÁN

Partnerek, kapcsolódó oldalak

Országos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereFöldművelésügyi Minisztérium - az Országos Magyar Vadászkamara partnereNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNissan - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereHazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereKos Fashion - az OMVK hivatalos partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Szent István Egyetem VadVilág Megőrzési Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBirdieCar elektromos autók - vadászoknak isOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.com