központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Adományozzon távcsövet kárpátaljai gyerekeknek!

2022. 07. 14. | Az OMVK központi szervezete |

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Gömör-Tornai Helyi Csoportja a háború miatt Kárpátaljára menekült gyerekek számára gyűjt keresőtávcsöveket. Az eszközöket a határon túlon szervezett természetismereti foglalkozásokon használnák. A szervezet megkereste a Vadászkamarát is, hogy tolmácsoljuk kérésüket a vadászok felé: ha valakinek van jó állapotú, nélkülözhető, állatmegfigyeléshez használható távcsöve, ajánlja fel, és segítse vele a kezdeményezést!

Az MME helyi csoportját kárpátaljai természetvédők és környezeti nevelők keresték meg. Mint levelükben írják, az ukrajnai háború miatt Kárpátalja mintegy félmillió menekültet fogadott be, akik között nagyon sok a gyermek. Annak érdekében, hogy eltereljék figyelmüket a háború borzalmairól, számos természetismereti rendezvényt, kirándulást szerveznek nekik. A kirándulásokon nagy hasznát vennék távcsöveknek is, de ezekhez most nagyon nehéz Ukrajnában hozzájutni, így külföldről kérnek segítséget.

A felajánlott távcsöveket az alábbi címre lehet postázni:

 

MME Gömör-Tornai Helyi Csoport

3758 Jósvafő, Petőfi u. 31.

 

A gyűjtéssel kapcsolatban további információkkal dr. Boldogh Sándor András biológus tud szolgálni a +36-30/337-5149 telefonszámon.

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere