központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Adományozási felhívás - szobor Tollner Györgynek

2023. 10. 03. | Az OMVK központi szervezete |

Öt évvel ezelőtt, 2018-ban, életének 87. életévében hunyt el Tollner György gyémántdiplomás erdőmérnök, aki az Országos Erdészeti Egyesületnek 1949 és 2017 között volt tagja.

A Székesfehérvári Erdőgazdaság főmérnöke, a Tolnai megyei Állami Erdőgazdaság, majd a Budavidéki Állami Erdő- és Vadgazdaság igazgatója, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke volt.

Tollner György jelentős szerepet töltött be az államosítás után az OEE szellemi és tárgyi vagyonának megőrzésében.

A szakmai munkássága, az egyesületi életet mindvégig támogató tevékenysége mellett igazi humanista is volt, a szó klasszikus értelmében. Különös érzékkel fordult a kultúra, és kifejezetten az erdészeti és a vadászati szakmakultúra művelése, ismeretterjesztése és fejlesztése felé.

Az egykori Budavidéki Állami Erdő- és Vadgazdaság korábbi központjában, a Budakeszi Erdészet területén álló kastély előtt díszlik a Vadászok Panteonja.

Az épület előtti félkör alaprajzú kis liget ívén a panteon szoborparkját alkotó nyolc portré sorakozik, erdészek, vadászok, művészek mellszobraival.

Az erdőgazdaság egykori igazgatójának, Tollner Györgynek korábbi dolgozószobája a 2001-ben állított portréegyüttesre tekint.

A kastély épülete az erdészet mellett egyben a CIC (Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács) adminisztratív irodájának székhelye is.

Kérjük mindazokat, akik anyagi hozzájárulásukkal támogatni kívánják Tollner György közadakozásból megvalósuló mellszobrának felállítását a Vadászok Panteonjában, azok az erre szánt adományukat - a befizető nevének feltüntetése mellett, „Tollner szobor” megjegyzéssel kiegészítve - az Országos Erdészeti Egyesület alábbi számlaszámára szíveskedjenek átutalni:

 

K&H 10200830-32310126-00000000

 

Reményeink és terveink szerint a Tollner György emléke előtt tisztelgő mellszobor ünnepélyes avatására, az adományozóknak is köszönhetően, a közel jövőben kerülhet sor.

 

OEE Szeniorok és Tiszteletbeli Tagok Tanácsa

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com