központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Adminisztrátori értekezlet Hatvanban

2021. 10. 26. | Az OMVK központi szervezete |

Az Országos Magyar Vadászkamara Központja 2021. október 25-én, a pandémiás helyzet miatt hosszú idő után ismét szakmai értekezletet tartott a Területi Szervezetek adminisztrátorainak a hatvani Grassalkovich Kastély és Vadászati Múzeum Dísztermében.

Előzményként kell megemlíteni, hogy a Területi Szerveztek számos, a Világkiállításhoz köthető megyei rendezvény megszervezésén, azok eredményes megtartásán, valamint a koronavírus és a hozzá kapcsolódó korlátozások jelentette munkacsúcsokon vannak túl sikeresen. A kihívások sora számukra azonban és a Vadászkamara számára sem ért véget, hiszen a 2021-es év vége és a 2022-es év is rengeteg adminisztrációs feladatot hoz még magával mind a megyei szervezeteknek, mind a Központnak.

Az adminisztrátori értekezlet fő témái között szerepelt a vadászjegykiadás rendjének a 2022/23-as vadászati évben várható változásai, vagyis az új típusú („plasztik”) vadászjegy kiadása, a vadászati engedélyek online kiadása, a VadON rendszer fejlesztései és használata, valamint egyes munkamenetek egységesítése.

Az értekezleten tárgyalandó napirendi pontok sorát Bajdik Péter főtitkár nyitotta meg, amely során tájékoztatta a hallgatóságot a Vadászkamara ügyviteli rendszerének aktualitásairól, a várható feladatok ütemezéséről, valamint köszönetét és elismerését fejezte ki a Vadászkamara ügyfélszolgálatát fenntartó hölgy kollégáknak, akik a pandémiás helyzet ellenére minden jelentősebb ügyfélszolgálati szünet nélkül végrehajtották a vadászjegyek hatályosításával, a vadászok vizsgáztatásával és a vadászati engedélyek kiadásával kapcsolatos adminisztratív feladatokat az elmúlt évben.

A vadászati engedélyek és a kapcsolódó – Vadászkamara által kínált - Groupama vadászfelelősség és balesetbiztosítás online ügyintézése, az ehhez tartozó ellenőrzési rendszerek, a VadON nyilvántartási rendszer használatával kapcsolatos korábbi és új fejlesztési igények felmérésének koordinálása Illésy Pál projektvezető előadásában történt meg.

Kiss Erzsébet, gazdasági vezető a napi adminisztrációs feladatok ellátásával, azok gördülékenyebbé tételével kapcsolatban tartotta meg tájékoztatóját.

A megyei kollégáknak mind az előadások közben, mind az előadásokat követően lehetőségük volt kérdéseiket feltenni, ezzel is segítve saját és más megyék munkáját. Az adminisztrátor kollégák segítségével a Vadászkamara ügyviteli rendszere hatékonyan támogathatja a jövőben a teljes vadásztársadalom nyilvántartási és adminisztrációs hátterét, segítségükkel az új típusú vadászjegyek érvényesítéskori kiadása, valamint a vadászati engedélyek online ügyintézési feladatai hatékonyan és zökkenésmentesen valósíthatók meg.

 

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt