központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

A Nimród pályázata - interjúzzon Széchenyivel!

2023. 05. 15. | Az OMVK központi szervezete |

A Nimród Vadászújság 2023-ban ismét kiírja a Sólyom-díjat. Részletek alább, a pályamunka beküldési határideje augusztus 31.

A Nimród Vadászújság 2023-ban ismét kiírja a Sólyom-díjat, amely nevét a 111. évfolyamában járó lap neves publicistájáról, Kittenberger Kálmán levelezőtársáról, Láng Rudolfról kapta.

Az idei feladat szerint a pályázóknak 5 kérdésből és 5 válaszból álló képzeletbeli interjút kell készíteniük Széchenyi Zsigmonddal, a neves vadász 125. születésnapjának apropóján. A témamegkötés csupán annyi, ahogy az interjú kérdései kizárólag az egykori grófnak szóljanak, és a szöveg az ő képzeletbeli válaszait tartalmazza.

A terjedelem és forma: Interjú forma, rövidebb kérdésekre adott kifejtett válaszokkal. Az interjú terjedelme maximum 3000 leütés lehet, szóközökkel együtt.

A nevezés: A kinyomtatott kéziratokat postai úton várják az alábbi névre és címre: Nimród Vadászújság, Kittenberger Kálmán 1122 Budapest, Maros utca 12. 4. emelet. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy az elektronikus úton küldött pályamunkákat nem áll módjukban figyelembe venni!

A határidő: Csak és kizárólag az augusztus 31-ig a szerkesztőségbe megérkező levelek vesznek részt a pályázatban, ezért javasolják, hogy ne hagyják utolsó pillanatra a levelek postára adását.

A zsűri a téma neves, kortárs szakértőiből áll. Tagjai Gyorgyevics Tamás, Széchenyi-kutató, a lap főmunkatársa, dr. Koncz István, a Vadász Könyvklub Egyesület elnöke, Békés Sándor, a lap főmunkatársa, Gőbölös Péter, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója, az újság szerkesztőbizottságának elnöke.

A zsűri által legjobbnak ítélt interjú készítője kapja meg az idei év Sólyom-díját, amely Boros Zoltán neves vadászfestő grafikájával készül el.

A nyertes írást a Nimród októberi lapszámában olvashatják majd.

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.com