Heves megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Bemutatkozik Gyenesné Barna Marianna

2020. 11. 06. | Az OMVK Heves megyei szervezete |

Ismerkedjünk meg Gyenesné Barna Mariannával, egy megyénkbeli fiatal művésszel, a TündériennArt Alkotóműhely társalapítójával.

A nevem Gyenesné Barna Marianna. Mátrafüreden élek. Közel 10 évvel ezelőtt kezdtem az ügyvédi hivatás és a gyermeknevelés mellett a művészet iránt érdeklődni. Az üvegfestéssel kezdődött. Főleg gyermektémákat, mesejeleneteket és a természet képeit kezdtem üvegre festeni. Családi indíttatásból kifolyólag az erdő és az állatok, különösen a madarak mindig is kedvelt témáim voltak és ma is azok. Idővel autodidakta módon egy kis bátorsággal többféle technikát is kipróbáltam.

A porpasztell kréta technika még jobban tetszett, mivel ezzel a festési móddal sokáig lehet alakítani a képeket, az ember hangulatának megfelelően. És a melegség, ami árad a képekből a por és a pasztellszínek következtében, rendkívül jó érzést kelt a készítőjében és a nézőben is.

Ezután az aquarell technika következett, amely azóta is a kedvencem. Ahogyan a színek összefolynak és ahogyan a halvány színű festékrétegek egyre erősebbé teszik a színeket a megfelelő helyen a képen, az fantasztikus érzés. Kedvelt témáim azóta is az állatok, főleg madarak és kutyaportrék - akár személyes fénykép alapján -, növények, virágok, botanikus rajzok, illetve házak a természetben.

Három évvel ezelőtt, mikor a gyerekek már kinőttek a szárnyaim alól, úgy alakult az életem, hogy az ügyvédi munkával teljesen felhagytam. A festészet mellé más alkotótevékenységek sorakoztak és ezt az alkotást munkámmá és foglalkozásommá tettem. Olyan szerencsés vagyok, hogy egy fantasztikus alkotótársra leltem a barátnőmben, Molnár Tündében, akivel megvalósítottuk az álmainkat. Létrehoztuk a TündériennArt Alkotóműhelyt Gyöngyös szívében és ott dolgozunk nap mint nap. Szenvedélyünk a tűnemezelés, gyapjúszálakból alkotunk nagyon sok témában és formában.

Nyitott műhely vagyunk, mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne megismerkedni a tűnemezeléssel.      

Sok-sok segítőnek hála, képeimet már a közönségnek is megmutathattam, első alkalommal üvegfestményeimből, majd pasztellképeimből, 2018. decemberében pedig aquarell képeimből nyílt kiállítás a gyöngyösi Vachott Sándor könyvtárban, ahol az Alkotóműhelyünkben Molnár Tündével közösen készített babáinkat és egyéb alkotásainkat is kiállítottuk.

Jelenleg a karácsonyi készülődés jegyében dolgozunk. Tevékenységünk nagyon széles körű, például azért, hogy sok emberhez eljuthassanak a képeim, falinaptárt készítettünk az aquarelljeim felhasználásával, melyek több változatban is elérhetőek a www.tunderiennart.hu weboldalon.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

FM ASzK - Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és  Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és KollégiumaEgererdő Erdészeti Zrt.Füzesabonyi LőtérGörbeéri lőtér HatvanHeves Megyei Rendőr-főkapitányságTüzes ÍjászSzéchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati MúzeumPetrény WineryNyilas PincészetSol MontisagrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comOnline vadászvizsga tesztIsmerd meg hazánk vadfajait!Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere