Hajdú-Bihar megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Vadászjegyváltás a 2022/23-as vadászati évre

2022. 01. 07. | Az OMVK Hajdú-Bihar megyei szervezete |

Az egyetlen kézzelfogható fizikai változás az idei vadászjegykiadás és érvényesítés esetében a vadásztársadalom szempontjából, hogy a régi típusú vadászjegy helyett, az új típusú, személyigazolvány méretéhez és megjelenéséhez hasonló vadászjegy kerül kiadásra. Az érvényesítés ugyanúgy január első munkanapjával indul, a tavalyi évhez hasonlóan ebben az évben is lehetőség van a személyes és az online ügyintézésre (utóbbi esetben postán, házhoz érkezik az új típusú vadászjegy).

A vadászjegy érvényesítéséhez kapcsolódó díjak is változatlanok, megegyeznek a tavalyi évvel:

  • Vadászjegy – 20 000 Ft
  • Kamarai tagdíj – 4 000 Ft (tagdíj mentesség: attól az évtől kezdődően, amikor a vadász betölti a 70. évet, nem kell kamarai tagdíjat fizetnie)
  • Biztosítás – alapdíjas 1000 Ft/fő/év, emeltdíjas 2000 Ft/fő/év
  • Postai átvétel esetén: + 1 500 Ft

 

A vadászjegyet tehát személyesen és online is lehet érvényesíteni.

A személyes, Területi Szervezetnél való érvényesítés során:

- kitöltött és aláírt Groupama Biztosítási nyilatkozat

- jelenleg érvényes vadászjegy 

 

Az online érvényesítés során:

- a https://ugyfelszolgalat.omvk.hu/ weboldal használata (az www.omvk.hu Ügyintézés menüpont/Online ügyintézés fül nyújt segítséget)

- a Belügyminisztérium igényeinek megfelelően Ügyfélkapu használata (ezt a fenti weblap automatikusan lehetővé teszi, csupán a felhasználónév és jelszó megadása szükséges, utána a folyamat azonos a tavalyival)

- ha kéri, a vadászjegyet a Területi Szervezet feladja postán a kapcsolódó kiadványokkal együtt

 

Tisztelt Vadásztársak!

A vadászjegyet továbbra is minden vadászati évre érvényesíteni kell a jövőben is. Tehát az új típusú vadászjegy érvényessége a 2022/23-as vadászati évre szól (2022. március 1-től 2023. február 28-ig). Ennek értelmében továbbra is minden évben kell majd vadászjegyet váltani.

Ügyfélfogadás:

Hétfő        8,00-tól - 12,00-ig

Kedd        8,00-tól – 12,00-ig

 Szerda      8,00-tól – 12,00-ig

Csütörtök 8,00-tól – 12,00-ig

 

Csoportos vadászjegykiváltásra továbbra is van lehetőség!

Mellékletben küldjük az összesítő nyomtatványt, illetve Groupama Nyilatkozatot, amit minden vadásznak ki kell töltenie és alá kell írnia. Az összesítőre legyenek szívesek a vadászok nevét, lakcímét és vadászjegy számát felvezetni.

Csoportos vadászjegykiváltásnál időpontfoglalás szükséges amit a  Vadászkamara telefonszámán tudnak intézni: 52/417-447.

 

Debrecen, 2022.01.04.

 

 

                                                             Tisztelettel:

                                                                                                                                          Papp Zoltán

                                                                                                                                             a Kamara titkára

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com