Győr-Moson-Sopron megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

XXIV. Győr-Moson-Sopron Vármegyei Vadásznap

2023. 10. 13. | Az OMVK Győr-Moson-Sopron megyei szervezete |

XXIV. Győr-Moson-Sopron Vármegyei Vadásznap

Győr-Moson-Sopron Vármegyei Vadásznap

2023. október 7. Göbös-major ( képek: Kottmayer Tibor - kotifotó)

Immáron huszonnegyedik alkalommal került megrendezésre a vármegyei vadásznap, nyolcadik alkalommal a KAEG Zrt. Göbös-majori központjában. Egyúttal a harmadik szélesebb körű kitekintés a gímszarvas trófeák vonatkozásában.

A reggeli hűvösebb időjárás sem szegte kedvét a résztvevőknek, a programsorozat ezúttal egy gímszarvasbika, egy dámszarvasbika és egy vaddisznó kan terítéke mellett kezdődött. A vadászok zászlójának felvonultatását követően, a Soproni Lővér Vadászkürtösök kíséretében,Hubertusz misével folytatódott. Kelemen OSB Bencés perjel által celebrált mise után, a vadásznapot ünnepi beszédével Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója és Dr. Jámbor László az Országos Magyar Vadászati Védegylet alelnöke, az Országos Magyar Vadászkamara vármegyei és egyben országos elnöke nyitotta meg.

Ezt követően sor került számos vadászati kitüntetés átadására, az alábbi személyek kaptak elismerést, nekik ezúton külön is gratulálunk:

“Sólyom”-díj: A megye vadgazdálkodásáért kitüntetésben részesült:

Tóth Balázs (sportvadász-Vadászati főfelügyelő)

Varga Tamás Imre (sportvadász – Etikai Bizottság tagja)

Zsirai Jenő (Beledi NimródVadásztársaság hivatásosvadásza)

 

VADÁSZKAMARA érdemérme kitüntetésben részesült: a vadászokért és a vadászatért végzett kiemelkedő munkáért

Kálmán Szilárd (KAEG Zrt. hivatásos vadásza)

Kóbor Géza (TAEG Zrt. hivatásos vadásza)

Pap László (Etikai Bizottság elnöke)

 

VADÁSZKAMARA ARANYÉRME kitüntetésben részesült

Sümeghy Péter György (Beledi Nimród Vadásztársaság elnöke, Felügyelő Bizottság tagja)

 

HUBERTUSZ KERESZT Arany fokozatát kapták a Hegykői Sólyom Vadász és Természetvédő Egyesület alábbi tagjai:

Bak István, Reischl Gábor és Dr. Varga Gábor

A kitüntetések átadását az új vadászok ünnepélyes vadásszá avatása követte, eskütételüket fogadta Nagy Balázs, a KAEG Zrt. fővadásza, szervezetünk hivatásos vadász alelnöke.

A rendezvény délelőtti, hivatalos részéhez tartozott a trófeaszemle megnyitása, a gyerek rajzverseny eredmény hirdetése és a 80 évet betöltött vadászok köszöntése is. Idei évben Széles Sándor főispán üdvözölte a megjelent 24 idős vadásztársat.

A már hagyományosnak mondható vadásznapi programok mellett, a szervezők 3 éve olyan esemény megvalósítását tűzték ki célul, amely egyszerre lehet tanulságos a szakma képviselői és érdekes az idelátogató érdeklődők részére. Ezt a célt szolgálta, az erre a napra meghirdetett III. Győr-Moson-Sopron Vármegyei Gímbika Trófeaszemle. A szemlén idei évben 330 darab gímtrófeát állítottak ki a vadgazdálkodók, a látogatók kedvükre sétálhattak, nézelődhettek, szakmázhattak az impozánsan elhelyezett állványok között.

Az egyéb programok közül sok látogatót vonzott a főzőverseny, a gyerekrajz kiállítás, a lövészverseny, a solymász, a vadhang utánzó és a kutya-agility bemutató is. A gyerekeknek volt népi játszótér, kézműves foglalkozás, lézeres vadászat és számos vásári érdekesség.  A különböző versenyszámok eredményei az alábbiak szerint alakultak.

VADÁSZNAPI KUPA 2023.OKTÓBER 7.
VERSENYZŐ KATEGÓRIA
I.HELYGÁBOR LŐRINC 25 PONT
II.HELYVIGH MIKLÓS25 PONT
III.HELYSCHREINER KÁROLY 24 PONT
   
VADÁSZ KATEGÓRIA
I.HELYFEKETE NORBERT23 PONT
II.HELYHORVÁTH GÁBOR22 PONT
III.HELYTAMÁS GYULA21 PONT

 

VADÁSZNAPI FŐZŐVERSENY 2023.OKTÓBER 7.
SZARVAS KATEGÓRIA
I.HELYTÜNDÉRTÓ VT.
II.HELYSOPRONI HUBERTUSZ VT.
III.HELYSZANYI DÓZSA VT.
  
VADDISZNÓ KATEGÓRIA
I.HELYIVÁNI FÖLDTULAJDONOSOK VT.
II.HELYNADLER-HERBERT VT.
III.HELYBELEDI NIMRÓD VT.
  
EGYÉB KATEGÓRIA
I.HELYSopronhorpácsi Nimród VT.  
II.HELYKAEG ZRT.  
III.HELYGYARMATI-HUNOR VT.  
    
 KÜLÖNDÍJ  
 BAKONYÉR VT.  

Gondolatok a Vadásznap margójára:

Lehetett volna nagyobbat, többet, szebbet, mást is, most nekünk ennyire futotta. Kaptunk kritikákat, észrevételeket, jót, kevésbé jót is, egyaránt. A fanyalgóktól csak annyit kérnék, álljanak oda, mutassák meg, ne mondják, csinálják, van még kalapács és kéziszerszám elég. Az aktív segítséget, támogatást szívesen fogadjuk. Aki valaha már egybe tudott gyűjteni, ilyen módon kiállítani 330 gím trófeát (nem hiszem, hogy hosszú a névsor), a rendezvény többi eleméről most nem beszélek, az tudja ez mivel jár, mindent lehet, ha van akarat, idő, pénz, no és munkás ember.

Annyit mondok, jó lenne, ha jövő évben hasonlóan sikerülne – én beérném ennyivel!

Külön szeretném megköszönni a közreműködést és a megfeszített munkát a KAEG Zrt. minden dolgozójának, kollégáimnak, minden segítőnek, kiemelten Nagy Balázs fővadásznak, a főzésben és a kiállításban résztvevő vadgazdálkodóknak, az alkotó gyerekeknek.

Reméljük az időjárás jövőre éppilyen kegyes lesz hozzánk és újra találkozhatunk!

                                                                                                                              Orbán Henrik

 

 

Galéria:

 

 

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt