NapTár
A természet ajándéka - JANUÁRBAN
Mélyvörös, zsírszegény, rendkívül egészséges hús, mely minden esetben a természet ajándéka, hiszen vadon él, vadon nevelkedik. Íze kimondottan vadas, karakteres, mély. Készíthető egészben, szeletben sütve, akár egy marhasteak. Édeskésebb köretekkel, piros bogyós gyümölcsökkel tudjuk ízét kiemelni – e sorokkal ajánlja SzéllTamás, a Bocuse d’Or-on többször is sikerrel szereplő, éttermének Michelin csillagot szerző chef az egyik áruházláncban megvásárolható őzgerinc-, őzcomb- és szarvasgerinc termékeket.
A vadkonyha.hu-n, illetve a https://www.facebook.com/vadkonyha/-os oldalán receptekre lelünk további vadételek elkészítésének módjáról, a hozzájuk javasolt köretek receptjeivel együtt, nem megfeledkezve a borok kiválasztásáról sem.
Kipróbáltuk - a vajpuha őzgerincet paszternák pürével és vörösboros gombával – az ünnepi fogások legkiválóbbjaként, a család vadhúst kedvelő tagjainak legnagyobb megelégedésére. Ezek után nem kérdés, hogy sorra megkóstoljuk a többit is, az újesztendő első hónapjában, januárban, lévén:
Első az egészség!
Szente Tünde