Fejér megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Ifjúságnevelés

2020. 09. 11. | Az OMVK Fejér megyei szervezete |

Ovisok a Sukorói arborétumban

                                           

Az OMVK Fejér Megyei Területi Szervezete nagy hangsúlyt fektet a gyermekek oktatására. Ennek érdekében a tavalyi évben elsőként nyitotta meg oktatótermének kapuit az óvodások és iskolások előtt. Azonban fontos, hogy a nebulók ne csak falak között tanuljanak természetismeretet, hanem élőben találkozzanak a természettel. A vadászkamara ezért szeptember 11-én kirándulást szervezett a sukorói óvoda nagy- és középsős csoportjainak a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkba. A séta alatt a gyermekek betekintést kaptak Pechtol Szabolcs jóvoltából a Velencei-hegység növényvilágba, melynek célja, hogy felismerjék a lakóhelyük környezetében fellelhető fő fafajokat, mint a csertölgy, virágos kőris, erdei fenyő, kocsánytalan tölgy, valamint a jellemző cserjefajokat, mint a kökény, vadrózsa, hamvas szeder, som, galagonya. Meglepő módon, ezek az 5-6 éves óvodások szinte mindegyik növényhajtást, vagy termést felismerték.

A túra további részében Wallendums Péter a gímszarvasok világába kalauzolta el a lelkes hallgatóságot. Beszélt röviden a faji jellegzetességekről, érdekességekről, az agancsról, s persze szeptember lévén a párzási időszakról, s bemutatta a különböző bőgési szignálokat. A vadaspark gím- és szikaszarvasainak megtekintését követően a gyermekek hullott agancsot kerestek a gímszarvasok kifutója melletti réten, s nagy kiabálásokkal jelezték az megtalált agancsokat. A keresgélést követően egy kis pihenő következett, rántott húsos szendviccsel és üdítővel készültek fel a délelőtt utolsó programjára, ami nem is lehetett volna más, mint vadászkutya bemutató. A gyerekek nagy érdeklődéssel figyelték, ahogy Bíró Tamás bemutatta a vadászkutya-kiképzés eszközeit, majd teret adott magyar és német vizslájának, hogy elkápráztassák az ovisokat a vadmegállással, apportírozással. S persze ezt követően a kicsik megsimogathatták a kutyákat, akiknek bőven kijutott a szeretetből.

A program végén az új élmények mellett a vadászkamarától kapott munkafüzetekkel és kirakókkal gazdagodva sétálhattak vissza a buszhoz a gyerekek.

A foglalkoztató kirándulást az Egy a természettel Nonprofit Kft. támogatta az EGY A TERMÉSZETTEL Vadászati és Természeti Világkiállítás keretén belül.  

               

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere