központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Országos CACT Vizsla Főverseny 2017

2017. 10. 14. | Az OMVK központi szervezete |

Az Országos Magyar Vadászkamara idén újra megrendezi az Országos Vizsla Főversenyt. A 2016-ban újjáélesztett versenysorozat visszajelzései alapján, a tradíciók feltámasztására és legfőképpen a 2021. évi Vadászati Világkiállításra gondolva a kamara ismét meghirdeti a versenyt. A kétnapos döntőre október 14-15-én kerül sor a Fejér megyei Soponyán.

Országos Vizsla Főverseny 2017 - meghívó és program
Országos Vizsla Főverseny 2017 - meghívó és program

 

LETÖLTÉS - A verseny katalógusa az induló vizslákkal

 


 

Előzmények

 

Országos Vizsla Főverseny 2017

Az OMVK – a MEOESZ közreműködésével – a tavalyi versenykiírás alapjait követve hívja versenyezni a vizslás vadászokat. Az elsőkörös válogatók az OMVK területi szervezetei rendezésében zajlanak.

A megyei versenyek helyszínei, időpontjai

 

A megyei versenyekről az első 3-3 kutya jut be a két regionális elődöntőbe, melyek időpontjai: szeptember 23.  és október 7. A régiókból 8-8 kutya érkezik be az országos rendezvényre, ahol CACT cím is kiadására kerül.

A központi rendezvény időpontja 2017. október 14-15, helyszíne a VADEX Mezőföldi Zrt. Soponyai Ökoturisztikai Központja.

 

Részvételi feltételek

Országos Vizsla Főverseny 2016
Országos Vizsla Főverseny 2016
  • A megyei válogatóversenyen nevezhet és részt vehet az a vizsla (FCI VII-es fajtacsoporthoz tartozó), amelyik rendelkezik magyar származási lappal, érvényes oltási igazolással és VAV vizsgával.
  • Egy tulajdonos egy vizslát nevezhet a tulajdonos lakhelye szerinti megyei versenyen. A főverseny keretében más megyében nevezni nem lehet.
  • A vizslát az a nevezésben megjelölt vezető vezetheti a versenyen, aki magyar állampolgár és rendelkezik érvényes vadászjeggyel, illetve nem áll a kinológiával kapcsolatos hatósági, vagy fajta klub vizsgálat, eljárás alatt.
  • Nevezési dí: 5000 Ft/kutya

 

Bírálat, értékelés, minősítés

Országos Vizsla Főverseny 2016
Országos Vizsla Főverseny 2016

A verseny a MEOESZ által kiadott Vadászkutya vizsga- és versenyszabályzat utolsó aktuális – 2004-ben kiadott – verziója szerint (Vízi-mezei verseny vizslák részére) kerül megrendezésre. A kutyákat elbírálni, értékelni és minősíteni, valamint a versenyek egyéni helyezésének sorrendjét megállapítani ez alapján kell.

Hasonlóan a tavalyi rendezvényhez, a hétvége folyamán a civil érdeklődők részére a vizslás vadászatot és a fajták sokrétűségét látványos gyakorlati bemutatók demonstrálják, továbbá megtekinthető lesz a főverseny történetét bemutató tárlat, valamint egy moderált kinológiai szakmai fórumbeszélgetésre is sor kerül.

 

A főversennyel kapcsolatos további részletekről, a megyei válogatókról érdeklődni az OMVK Területi Szervezeteinek kinológusainál lehet (elérhetőségek).

 

Beszámoló a tavalyi Országos Vizsla Főversenyről
a Hazai Vadász Magazin videóival

(Kattitnson!)

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

Országos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereFöldművelésügyi Minisztérium - az Országos Magyar Vadászkamara partnereNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNissan - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereHazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereKos Fashion - az OMVK hivatalos partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Szent István Egyetem VadVilág Megőrzési Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comOnline vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBirdieCar elektromos autók - vadászoknak is