Békés megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

GYÁSZHÍR

2022. 03. 24. | Az OMVK Békés megyei szervezete |

A Békés megyei Vadászszövetség és az OMVK Békés megyei Területi Szervezete megrendüléssel tudatja a megye és az ország vadásztársadalmával, hogy DR. HAGYMÁSI LÁSZLÓ egykori megyei fővadász, és az OMVK Békés megyei Területi Szervezetének vezetőségi tagja 2022. március 10-én, 88 éves korában elhunyt.

Temetésére 2022. március 25-én, 15 00 órai kezdettel kerül sor az orosházi Alvégi temetőben(Mezőgazdasági Szakiskolával szemközt).

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

 

dr. Hagymási László

(1933-2022)

 

Dr. Hagymási László – mindenki Laci bácsija – 1933. augusztus 20-án, Nagylaposon született. Általános iskolai tanulmányait és a középiskolát Mezőtúron végezte, majd a Gödöllői Agrártudományi egyetemen szerzett diplomát, állattenyésztési és vadgazdálkodási irányultsággal.

A vadászatot már egészen fiatal korában megszerette, 1961 óta (több mint hat évtizeden át) egészen haláláig aktívan vadászott. Kiváló elméleti és gyakorlati tudását több síkon is kamatoztatta. 25 évig volt szakmai irányítója az orosházi "Széchenyi Zsigmond” Vadásztársaságnak, közben egy esztendeig (1972-73) Békés megye fővadászi tisztét is betöltötte. Főiskolai oktatói tevékenységét 1974. augusztus 1-én kezdte meg Hódmezővásárhelyen, ahol megszervezte és működtette a vadgazdálkodási szakemberképzést, valamint a spotvadászok állami vadászvizsgára ill. fegyverismereti vizsgára történő felkészítését.

E kettős kötődésnek köszönhetően tagja volt mind a Békés megyei, mind a Csongrád megyei Trófeabíráló Bizottságnak, valamint Állami Vadászvizsga Bizottságainak is. Ezen felül aktív és tevékeny tagja volt az OMVK Országos Oktatási Bizottságának és a Békés megyei Vadászszövetség elnökségének is.

Eredetileg is kitűnő lőkészségét a hódmezővásárhelyi "Előre” vadásztársaságban, valamint a Csongrád megye koronglövő csapatában fejlesztette tovább, ennek eredőjeként tagja volt a moszkvai olimpián (1980) szereplő koronglövő válogatott keretének is.

Több évtizedes, a vadászati oktatásban és közéletben eltöltött munkásságát többször is kitüntetéssel ismerték el (Nimród érdemérem 1985 és 2003, Magyar Vadászatért Érdemérem 2006, és a Vadászkamara Aranyérme 2008).

Szakmai kiválósságát, ügybuzgalmát, egész életpályáját példaként állítjuk minden, a vadászat és vadgazdálkodás iránt elhivatott magyar vadásztársunk elé!

Békéscsaba; 2022. március 22.

                                                                                                                                            OMVK Békés megyei Területi Szervezete

                                                                                                                                                   Békés megyei Vadászszövetség

 

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt