Baranya megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Vadászházi este a tájegységi fővadászokkal

2020. 02. 14. | Az OMVK Baranya megyei szervezete |

2020-ban folytatódik a „Vadászházi esték” programsorozat, melynek idei első rendezvényén Baranya megye két tájegységi fővadásza volt a vendég. A rendezvénysorozat a 2021 évi vadászati és természeti világkiállítást előkészítő szakmai programok része.

A Natur Hotel Kövestető volt a beszélgetős est helyszíne, ahol mintegy 30 érdeklődő gyűlt össze. Már hagyományosnak mondható módon Agyaki Gábor kamarai elnök beszélgetett a két szakemberrel. Balaskovics József a 407-es Dél-baranyai ártéri vadgazdálkodási tájegység, Papp János András a 406-os Mecseki vadgazdálkodási tájegység fővadásza. Mindkét tájegység országos szinten is nagynak tekinthető, de a területnagyság, illetve a vadászatra jogosultak száma mellett még fontosabb ismérve ezeknek a tájegységeknek, hogy kiváló minőségű nagyvadállománnyal rendelkeznek, melynek megőrzése, gondozása elsősorban a vadászatra jogosutak feladata, de ebből a munkából az elmúlt 3 évben már a tájegységi fővadászok is kivették a részüket.

A beszélgetés első felében a tájegységi fővadászok feladatairól, szakmai munkájáról esett szó, a hallgatóság betekintést nyert a tájegységi rendszer működésébe, megismerhette a fővadászok tevékenységét, annak kezdeti nehézségeitől a munkával telt évek alatt elért eredményekig. A későbbiekben már kissé személyesebb kérdések által magukat a szakembereket is jobban megismerhették az érdeklődők, egyebek mellett kedvenc vadászati módjukról, vadfajukról, puskájukról kérdezte őket Agyaki Gábor. A jó hangulatú beszélgetés nem volt mentes a humoros megjegyzésektől sem, ami még inkább a vadászházi beszélgetések hangulatát idézte. A kötetlen beszélgetés vége felé a közönség soraiból is érkeztek kérdések a fővadászokhoz, szó esett vadegészségtani helyzetről, a tájegységi főosztály szakmai munkájáról, illetve a jövő vadászgenerációinak, az ifjú vadászoknak a képzéséről is.

Két hét múlva, február 26-án vadászkönyv börze lesz a programsorozat következő állomása, ahol minden bizonnyal érdekes könyvritkaságokat is kezükbe vehetnek a résztvevők, illetve lehetőség lesz arra is, hogy az olvasók egy-egy kedves vadászkönyvüket bemutassák, ajánlják az este folyamán.


Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt