Baranya megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Ifjúsági táborok Martonfán 2023.

2023. 03. 09. | Az OMVK Baranya megyei szervezete |

Az OMVK Baranya Vármegyei Területi Szervezete 2023 nyarán ismét bentlakásos gyermektáborokat szervez Martonfán, a Vadász- és Ifjúsági Központban. A táborok tematikája összhangban van a Kamara „Ismerd meg a vadászokat” ifjúsági programjával.

A nyár folyamán öt, a vadászati kultúrához kapcsolódó tematikus táborba várjuk az általános iskolás, középiskolás korú gyermekeket. A vadászkürtös-, vadászkutyás-, irodalmi-, természetfotós- és vadgasztronómiai táborokban az adott témakörhöz kapcsolódó foglalkozások mellett kirándulás, lőszimulátor, illetve esténként vadászok kíséretében vadles is várja az ifjú természetkedvelőket.

A táborokban az egész napos felügyelet mellett a tematikához kapcsolódó szakemberek foglalkoznak a gyermekekkel.

Az előzetes jelentkezéseket a baranya@omvk.hu e-mail címen, a mellékelt jelentkezési lap (INNEN LETÖLTHETŐ!) kitöltésével fogadjuk, az alábbi táborokba:

Vadászkürtös ifjúsági tábor 2023. június 19- 24. (hétfő-szombat)

Naponta kürtös foglalkozás a Baranya Vadászkürt Együttes közreműködésével, tábori élethez kapcsolódó szabadidős programokkal.

Vadászkutyás ifjúsági tábor 2023. július 3- 8. (hétfő-szombat)  FELTELT A LÉTSZÁM.

A gyerekek különböző interaktív előadásokon vehetnek részt - akár saját kutyáikkal-, megismerkedve hazánk vadászati gyakorlatában alkalmazott egyes vadászkutyafajtákkal, fajtajellemzőkkel, valamint elsajátíthatják a vadászkutya kiképzés alapjait is, az elméleti és gyakorlati foglalkozások keretein belül.

Irodalmi ifjúsági tábor 2023. július 10-14. (hétfő-péntek)

Az irodalmi táborunkba érkezők a tematikus napokon szervezett érdekes előadások keretein belül egy-egy híres és neves magyar vadászíróval ismerkedhetnek meg, így többek között elkalandozhatnak Afrikába, Indiába Gróf Széchényi Zsigmond társaságában vagy Fekete Istvántól

megtudhatják, milyen az élet a Berekben. A tábor folyamán az egyéb természetközeli programok mellett olvasónaplót készíthetnek a fiatalok.

Természetfotós ifjúsági tábor 2023. július 24-29. (hétfő-szombat)

A természet fotós táborban résztvevők megismerkedhetnek a természetfotózás rejtelmeivel, szépségeivel és nehézségeivel. Az ide érkező gyermekek természetfotózásban jártas szakembereink segítségével alapszintű elméleti és technikai tudással gazdagodhatnak, kirándulásokkal tarkítva az amúgy is vidám tábori életet.

Erdőtől az asztalig vadgasztronómiai ifjúsági tábor 2023. augusztus 7- 12. (hétfő-szombat)

A fiatalok megismerkedhetnek az erdőkben található ehető és mérges gombákkal, a vadételek elkészítésével az elejtéstől, zsigerelésen, feldolgozáson át az elkészítésig, tálalásig.

Részvételi díj: 50 000 Ft/fő, amely tartalmazza a szállás, a napi háromszori étkezés és a programok költségét. A tábor díját, lehetőség szerint a jelentkezéssel egyidőben, átutalással kérjük rendezni, az alábbi bankszámlaszámra: Kedvezményezett neve: OMVK Baranya megyei Területi Szervezete Bankszámlaszám:11602008-00260000-02000004 Közlemény: Gyermek neve; tábor típusa

Jelentkezési határidő: 2023. június 5. (hétfő)

A táborok maximális létszáma (férőhely) 10 fő.

A végleges programokról szóló tájékoztatót és szükséges felszerelésekről szóló listát a tábor kezdése előtt két héttel kapják meg a jelentkezők.

Táborokkal kapcsolatos egyéb információt a +3672332354-es telefonszámon kérhetnek ügyfélfogadási időben: H-Cs 8:00-15:00; P 8:00-12:00 az OMVK Baranya Vármegyei Területi Szervezeténél (7623 Pécs, Megyeri tér 1/A. Fszt. 32).

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.com