Baranya megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Beszámoló Fitasc 43. Sporting Világbajnokságról

2021. 07. 20. | Az OMVK Baranya megyei szervezete |

A Magyarországi Vadászlövészek Egylete rendezte meg hazánkban 2021. július 15-19 között az év legrangosabb korongvadász eseményét a 43. Fitasc Sporting Világbajnokságot.

Az eseménynek a Pilisi Parkerdő Zrt. Galgamácsai Lőtere és a környező erdők adtak otthont. A várakozásoktól eltérően az ezer versenyzőt meghaladó létszám helyett mintegy hétszáz induló nevezett. A lövészek beutazása a járványhelyzet miatt az Európai Unión kívülről nehézségekbe ütközött, így emiatt a sportágban nagy hagyományokkal bíró Egyesült Királyságból alig néhányan érkezetek.

A 2021. július 14. napján megtartott ünnepélyes megnyitót követően négy napon keresztül napi ötven korongra vadásztak a versenyzők nyolc különböző pályán, pályánként négy lőállásban. A szervezők nagyon változatos, elgondolkodtató versenypályákat állítottak össze, melyek remekül használták ki a Gödöllői Dombság szemet gyönyörködtető adottságait.

A kitűnő szervezés mellett, a versenyzők legnagyobb szerencséjére az időjárás is kegyes volt, az eső elkerülte a versenyt.

Baranya megye vadászait az OMVK Baranya megyei Területi Szervezetének képviseletében és támogatásával Pongrácz Viktor, Bata Péter, dr. Nyári Roland és Papp Ferenc összeállítású csapat képviselte, akik valamennyien a középmezőny elején végeztek 146-156-153-144 eredményeikkel.

A versenyt szétlövésben 190 találat után Poinsot Gael francia versenyző nyerte az amerikai Joseph Fanizzi előtt. A dobogó harmadik helyére szintén szétlövés után 188 találattal Bardou Charles francia versenyző állhatott fel.

A legjobb magyar versenyző a nyolcadikként záró Szerdahelyi András lett 186 találattal.

dr. Nyári Roland

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt