Baranya megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Beszámoló a vármegyei hivatásos vadász versenyről

2023. 07. 04. | Az OMVK Baranya megyei szervezete |

Címvédés a Baranya vármegyei hivatásos vadászok szakmai versenyén

Az OMVK Baranya vármegyei Területi Szervezete 2023. június 27-én rendezte meg a hivatásos vadászok Baranya vármegyei szakmai versenyét.

A megnyitó helyszíne a Rücker-aknai lőtér volt, ahol az indulókat és bírókat Agyaki Gábor kamarai elnök, országos hivatásos vadász alelnök és Balaskovics József vármegyei hivatásos vadász alelnök köszöntötte. A gyakorlati versenyszámok a sörétes és golyós lövészettel kezdődtek, majd terepi trófeabírálat várta a szakembereket. Egy nyiladékra kihelyezett 10 db trófea súlyát, korát és elejthetőségét kellett meghatároznia a versenyzőknek, keresőtávcső használatával.

A versenyszámok ezután a Martonfai Vadászudvarban folytatódtak, ahol a 100 kérdésből álló teszt megoldására 1 óra állt az indulók rendelkezésére. Ezt követte a fajfelismerés feladat, ahol képek és hangok alapján kellett felismerni védett és vadászható fajokat, illetve az általuk hátrahagyott „nyomokat”. A versenyzők kitűnő felkészültségét igazolta, hogy az utolsó pillanatig szoros volt a verseny, így a vadászkürt szignálok felismerése versenyfeladat megoldása állította be a végső sorrendet.

A vármegyei forduló idei helyezettjei:

1. Karnis Balázs (Mecsekerdő Zrt.)

2. Kiss István (Bóly Zrt.)

3. Berecz Lajos (Bóly Zrt.)

Az első 3 helyezett serleget és ajándékutalványt vehetett át Balaskovics József hivatásos vadász alelnöktől, majd közös ebéddel zárult a program. Ahogy a verseny értékelése során is elhangzott, a győztes képviseli Baranya vármegyét a Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenyén, melynek helyszíne 2023-ban Hosszúhetény-Kövestető, így Karnis Balázs hazai pályán mérheti össze tudását az a szakma legjobbjaival.

Köszönet illeti a verseny megszervezésében, lebonyolításában végzett munkájáért a Baranya Vármegyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály, Erdészeti és Földművelésügyi Osztályának dolgozóit: Bedecs Györgyöt, Bognár Zoltánt és Hammer Attilát, valamint a Mecsekerdő Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetőjét, Matyók Dávidot és a lőtérvezetőt Pongrácz Viktort, továbbá a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság részéről Nagy Gábort és végül, de nem utolsó sorban a Baranya Vadászkürt Együttes tagjait: Fuchs Fannit, Szabó Bernadettet, Németh Zsombort.

Az OMVK Baranya vármegyei Területi Szervezete részéről gratulálunk valamennyi indulónak, Balázsnak pedig jó felkészülést és sok sikert kívánunk az országos versenyhez!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt