Baranya megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Beszámoló a Baranya Kupa-Szent Hubertus Versenyről

2022. 11. 17. | Az OMVK Baranya megyei szervezete |

A Baranya Kupa – Szent Hubertus Versennyel zárták a 2022-es versenyszezont a megye vizslavezetői és ismét bizonyították kutyáik felkészültségét az apróvad vadászatokra.

Szemerkélő eső fogadta az OMVK Baranya megyei Területi Szervezete által megrendezett vizslaverseny részvevőit Martonfán. A regisztrációt követően Agyaki Gábor kamarai elnök, megyei kinológus köszöntőjében arról beszélt, hogy ezzel a kifejezetten vadászoknak szóló Szent Hubertus versennyel egyfelől lezárulnak a vadászkutyás programok erre az évre a megyei kamaránál és a Martonfai Vadászudvarban, ugyanakkor ez a program tekinthető egyfajta szezonnyitó eseménynek is, hiszen megkezdődnek az apróvad vadászatok, ahol bizony nagy szükség van a jól képzett vizslákra. Balaskovics József vezető bíróval ismertették a verseny szabályait, kiemelve, hogy ez alkalommal a vadász tevékenysége, fegyverkezelése nagy hangsúllyal szerepel a pontozás szempontjai között.

A Karasica Völgye Vadásztársaság területén fekvő mezőgazdasági területeken kellett a nyolc indulónak a kihelyezett foglyokat kutyájával felkutatni és terítékre hozni. Minden vadásznak két fogoly jutott, illetve saját sörétes fegyverével vadászva maximum 4 db lövés leadására volt lehetősége, miközben a bírók a vadász és kutyája teljesítményét egyaránt pontozták.

Mire a verseny végeztével a vadászkürtök szignáljára terítékhez gyülekeztek a résztvevők és az érdeklődők, már a nap is kisütött, így igazán jó hangulatban került sor az eredményhirdetésre. A program egy kitűnő ebéddel zárult, melyet Panta Gábor vadásztárs készített el, a Balaskovics József hivatásos vadász alelnök, vezetőbíró által felajánlott marhahúsból.

A verseny eredménye:

1. dr. Visegrády Zoltán („Zörögtetői Arnold” nevű drótszőrű német vizslával)

2. dr. Horváth Éva („Malomközi Ilex” nevű rövidszőrű német vizslával)

3. Dévai György („Micskei Ung” nevű rövidszőrű német vizslával)

 

Gratulálunk a helyezetteknek és valamennyi indulónak az elért eredményhez!

 

 

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere