Baranya megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Baranya megyei Dúvadhét 2021

2021. 02. 02. | Az OMVK Baranya megyei szervezete |

Az OMVK Baranya Megyei Területi Szervezete Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága az egész megyére kiterjedő dúvad vadászatot szervez 2021. február 20. (szombat) és február 27. (szombat) között.

A tervek szerint a már hagyományos „dúvadhét” február 20-án indulna, amikor a jelentkező vadászatra jogosultak, egy időben, dúvad hajtást tartanának vadászterületükön. A következő héten, a kedvező holdállást kihasználva egész héten folyna az egyéni vadászat, majd a hétvégén február 27-én (szombaton) ismét társas vadászaton gyérítenék a dúvadat. Február 28-án (vasárnap), 14:00-kor, közös megyei dúvad terítéket szervez a Bizottság, melynek helyszíne Martonfa, a Vadász- és Ifjúsági Központ udvara.

A megye egyre több vadászterületén jelent problémát az aranysakál állomány túlszaporodása, így a róka apróvadállományban okozott kártétele mellett már az aranysakál károkozása is meghatározóvá vált a nagyvadállomány vonatkozásában. Az elmúlt év legjelentősebb feladata a nagyvadas vadászterületeken az ASP tovább terjedésének megakadályozása és ezzel összefüggésben a vaddisznó állomány gyérítése volt, így talán kevesebb figyelmet fordítottak a vadgazdák a szőrmés ragadozók állományszabályozására. A „Dúvadhét” alkalmat adhat arra, hogy a vadászati év végéhez közeledve lendületet adjon ennek a fontos feladatnak, felelevenítve a dúvad vadászatának hagyományait.

A gyérítés jelentőségére tekintettel a korábbi évekhez hasonlóan a OMVK Baranya Megyei Területi Szervezete jutalmat ajánl fel a legtöbb dúvadat elejtő társaságnak, valamint különdíjat a legeredményesebb vadásznak. A tervezett terítékre fektethető minden lőhető dúvad, de a „versenybe” csak a róka, és az aranysakál számít bele.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a tervezett társas vadászatokat az illetékes hatóságoknak be kell jelenteni.

A „Dúvadhétre” az OMVK Baranya Megyei Területi Szervezeténél lehet jelentkezni telefonon, vagy e-mailen:
Telefonszám: +3672332354
E-mail cím: baranya@omvk.hu

Jelentkezéseket kizárólag vadászatra jogosultaktól várunk!
Bízunk a minél nagyobb számban történő részvételben és várjuk a mielőbbi visszajelzést!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt