Baranya megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

A jövő nemzedékének központját adták át Martonfán

2020. 06. 24. | Az OMVK Baranya megyei szervezete |

Az évek óta kiválóan működő ifjúsági nevelés a Baranya megyei Martonfán egy olyan központban folytatódhat, amely méltó hely a jövő nemzedékének neveléséhez, oktatásához, továbbá helyt ad a vadászati kultúra fejlesztéséhez kapcsolódó eseményeknek, rendezvényeknek, továbbá kinológiához - vadászkutyák képzéséhez és vizsgáztatásához – és ifjúsági táborok megtartásához is.

Fotó: OMVK Baranya Megyei Területi Szervezete
Fotó: OMVK Baranya Megyei Területi Szervezete

A beruházás az „Egy a természettel” Nonprofit Kft., az Országos Magyar Vadászkamara, továbbá a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. támogatásával közel 27 millió Forintból valósult meg. 

Az ünnepélyes átadás a Baranya Vadászkürt Együttes szignáljával kezdődött, majd köszöntőt mondott Bors Richárd, az „Egy a Természettel” Nonprofit Kft., Vadászati és Természeti Világkiállítás szakmai igazgatója, dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke és Agyaki Gábor, az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Megyei Területi Szervezetének elnöke. 

Baranya Vadászkürt Együttes
Fotó: OMVK Baranya Megyei Területi Szervezete

Bors Richárd, a 2021-es világkiállításért felelős kormánybiztos, Kovács Zoltán szavait tolmácsolta a jelen lévők felé. Hangsúlyozta, hogy „az ifjú vadászok utánpótlásának jelentősége talán soha nem volt olyan fontos, mint napjainkban”. A fiatalok megszólítása kiemelt fontosságú, hiszen ők, azon jövő nemzedéke, akik a szintén felelős vadászat és vadgazdálkodás részeseivé válhatnak, így nem mindegy az értékek, információk átadása. 

Bors Richárd
Fotó: OMVK Baranya Megyei Területi Szervezete

Éppen ezen okból, a 2021-ben megtartásra kerülő világkiállítás szervezési munkáiba is bevonják a fiatalokat, hiszen a társadalmi szemléletformálás kiemelt cél. Ahogy Martonfán, úgy az ország más területén is támogatták és támogatják az ifjúsági központok fejlesztéseit.

Továbbá kiemelte, hogy a világkiállítás Budapesten és négy kiemelt vidéki helyszínen, Keszthelyen, Gödöllőn, Hatvanban és Vásárosnaményban valósul meg, valamint a központi rendezvény csaknem 70 ezer négyzetméteren valósul meg a Hungexpo területén, ahol hazai-, nemzetközi-, civil és szakmai szervezetek is bemutatkoznak majd.

Az Országos Magyar Vadászkamara elnöke, dr. Jámbor László, a Kiemelt Kamarai Célokból is megvalósult beruházást példaértékűnek nevezte, amely magas minőségben, emberléptékű, fenntartható módon tud hozzájárulni a természet és a vadászat iránt érdeklődő fiatalok neveléséhez. Hangsúlyozta, hogy a Vadászkamara egyik kiemelt célja a fiatalok megszólítása, amelyet alátámaszt az a tény is, hogy az elmúlt alig három évben több mint 300 millió forintot fordítottak a megyei szerveztek által szervezett ifjúsági programok lebonyolítására, a fiatalok nevelése, oktatása céljából szervezett programokra és az őket szolgáló létesítmények fejlesztésére.

dr. Jámbor László
Fotó: OMVK Baranya Megyei Területi Szervezete

Az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Megyei Területi Szervezetének elnöke, Agyaki Gábor, mint házigazda köszöntötte a meghívottakat és elmondta, hogy az elmúlt évek során egyre nagyobb igény mutatkozott a létesítmény fejlesztésére, hiszen a központ igen magas kihasználtsággal működik. Főként a nyári hónapokban egymást érik az ifjúsági vadásztáborok, programok, amelyek nagyban hozzájárulnak az ifjú vadászok képzéséhez. Az elnök azt is kiemelte, hogy az ő személyében az 1971-es világkiállítás mély nyomot hagyott és reméli, hogy a martonfai fejlesztéssel ők is hozzá tudnak járulni a 2021-es világkiállítás színvonalához. 

Agyaki Gábor
Fotó: OMVK Baranya Megyei Területi Szervezete

A köszöntőket követően a nemzeti színű szalag átvágására került sor, majd Agyaki Gábor néhány szóban bemutatta a létesítményt, amelyet a jelen lévők meg is tekinthettek. 

Fotó: OMVK Baranya Megyei Területi Szervezete

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.com