Bács-Kiskun megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Jótékonysági tábor megyénkben

2018. 10. 19. | Az OMVK Bács-Kiskun megyei szervezete |

A természettel és a vadászattal ismerkedtek a tanulók az erdei táborban Vadászati tábort szervezett a három megyei tankerületi központ diákjainak az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete a KEFAG Zrt. Vackor Vár Erdei Iskolájába e héten.

Vadászati tábort szervezett a három megyei tankerületi központ diákjainak az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete a KEFAG Zrt. Vackor Vár Erdei Iskolájába e héten. A négy napos táborba 45 jól tanuló és a természet iránt érdeklődő hátrányos helyzetű diák jutott el, melynek költségeit egészében a Vadászkamara megyei szervezete finanszírozta.

 

A gyerekek elméleti és gyakorlati ismereteket szereztek a természetről és a vadászat alapjairól. A tábor délelőtti és délutáni előadásaiban a vadászatról, a hazai vadakról, az erdészek munkájáról és a megyénkben honos erdei növényfajokról kaptak értékes információkat a fiatalok az erdészektől, a Ráday Múzeum munkatársa pedig a múzeum és a természet kapcsolatáról tartott előadást.

 

A táborozók fegyverismereti foglalkozáson is részt vettek, mely során megismerkedtek a vadászfegyverek fajtáival és azok biztonságos használatának szabályaival, majd kézbe vehették a töltetlen puskákat. De nem csak töltetlen fegyvert foghattak a tanulók, a héten az előadók irányítása mellett íjászkodhattak és légpuskával célba lőhettek.

 

A délelőtti és délutáni előadások után a tanösvény túra keretében a természettel ismerkedhettek a gyerekek. A túra bevezette őket annak alapjaiba, hogy miként mozogjanak az erdőben, miközben megismerkedhettek az erdő növényvilágával.

 

A Kódorgó túra éjszakai természetjárás, mely a fiatalok tájékozódó képességét fejleszti, amit az erdei iskola minden alkalommal éjszakai csillagnézéssel is összeköt. A túra során a tájékozódó képességükre is szükségük volt a táborlakóknak, hiszen több kijelölt pontot kellett megjegyezniük, amelyeket aztán az utolsó este nagy kalandjában, az éjszakai bátorságpróba során önállóan kellett felkeresniük, ami nem kis kihívást jelent egy 27 hektáros területen. A feladat beavatási élmény a gyerekeknek, mely során rátalálnak saját belső erőforrásaikra, megtapasztalják azt, hogy egyedül is képesek magabiztosan mozogni az erdőben, ami felnőtté válásukban is fontos állomást jelent.

 

További esti program a tűzrakás, melyben megtanulták a diákok, hogy milyen körülmények közt és hogyan lehet tüzet rakni, majd az 1948-49-es emlékekkel teli éjszakai múzeum várta a táborozókat, sötét helyiségeit gyertyafénnyel világították be.

 

Kara Miklós, a Vadászkamara területi szervezetének elnöke és Dr. Szigethy Béla alelnök látogatást tettek a táborban. Az elnök a vadászat ökoszisztémában játszott nélkülözhetetlen szerepéről és a vadgazdálkodás fontosságáról beszélt a gyerekeknek. A területi elnök lapunknak elmondta, hogy szeretnék hagyománnyá tenni a hátrányos helyzetű tanulók táboroztatását, akik ezen keresztül kapcsolatba kerülhetnek az ökológiailag tudatos vadgazdálkodás szemléletével is.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere