Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Vármegyei vadásznap: Sümegen is otthon vagyunk!

2023. 07. 22. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Veszprém vármegye vadászai szerencsések: a megyei vadásznap megrendezése nálunk nem kizárólag egyetlen városhoz kötődik. Otthon vagyunk Várpalotán és Pápán csakúgy, mint a Balaton-felvidék barokk gyöngyszemében, a festői környezetben fekvő Sümegen.

A vadászok részvétele a Szent Jakab Napok rendezvénysorozaton két évtizedes hagyomány, jelenlétük nélkül nem is lenne teljes a püspöki palota körüli forgatag. Ezúttal tíz vadgazdálkodó gondoskodott róla, hogy a rendezvényre ellátogató közönség a vadételek kóstolásán keresztül némiképp közelebb kerülhessen a vadászathoz és a vadászokhoz.

Szabadtéri szentmise Szent Euszták tiszteletére

A nap már a vadászat jegyében kezdődött, Keresztes János agarászegyleti elnök által útjára indított hagyományt folytatva Szent Euszták tiszteletére celebrált szentmisét Nagy József főesperes-kanonok. Az áhítatot Kőhalmi Tamás festőművész kiállításának előadással egybekötött megnyitója követte a Kisfaludy-emlékházban.

A tartalmas események mellett kísérőprogramok is kínálkoztak a könnyedebb kikapcsolódást kedvelőknek, így történelmi játszópark, térzene és gyermekkoncert is színesítette a megyei vadásznap kínálatát.

Gyerekzsivajtól volt hangos a püspöki palota kertje

Már jócskán a délutánban járva nyílott meg hivatalosan is a rendezvény, a borrendek, a civil és a vadászati közélet, valamint a helyi önkormányzat képviselőinek jelenlétében a Bakony Vadászkürt Egylet tagjainak köszönhetően felharsanó kürtszót követően Végh László polgármester, Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos, és Pap Gyula, a Veszprém Vármegyei Vadászkamara elnöke üdvözölték az egybegyűlteket. Beszédükben a helyi borkultúra ősiségét, a közösség megtartó erejét hangsúlyozták, méltatva azok elkötelezettségét, akik összefogása, munkája és elkötelezettsége révén a Szent Jakab-napi rendezvénysorozat már két évtizede szerves része a vármegye közösségi életének.

Végh László polgármester köszönti a Sümegre látogatókat

A köszöntők elhangzása után vehették át kitüntetéseiket azon vadásztársaink, akik szakmaisága és elhivatottsága döntő mértékben járult hozzá ágazatunk sikerességéhez. Így Magyar Vadászatért Érdeméremben részesült: Ugron Ákos Gábor, a Vadászkamara Aranyérmét vehette át Korn Ignác, a Vadászkamara Érdemérmét kapta Somogyi Zoltán. Horváth István Nimród éremben, Novák Norbert a Hubertusz Kereszt Arany fokozatában részesült, méltatásaikat ide kattintva olvashatják.

A Remete József, Nádor László és Prof. Dr. Faragó Sándor professzor alkotta triumvirátus végezte a vadászatra jogosultak és helyi civil szervezetek által remekbe szabott ételek bírálatát, és bár ugrásszerű javulásról nem számolhattak be, örömmel állapították meg, hogy a kínálat terén a színvonal nem is romlott. A főzőverseny I. díja végül helyben maradt: dr. Rédei Zsolt vehette és a Sümegi Kinizsi Vadásztársaság képviseletében.

Dr. Rédei Zsolt átveszi a főzőverseny I. díját Pap Gyula vármegyei vadászkamarai elnöktől

Legközelebb szeptember elején, a csehbányai idénynyitó Szent Hubertusz misén találkozhatnak Veszprém vármegye vadászai.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere