Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kitüntetettek Huszárokelőpusztán, 2016

2016. 11. 04. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A II. Veszprém megyei Vadászkamarai Trófeaszemle alkalmából Hubertlaki Kereszt kitüntetést vehettek át:

Gyimóthy Kálmán 1980 óta a Döbröntei Váralja Vt. hivatásos vadásza. Tevékenységét az elmúlt harminchat évben a vadállomány gondozása, a szakszerű selejtezések végrehajtása és a vadászati hagyományok, a vadászati kultúra minél szélesebb körben való megismertetése jellemezte. Kollégáinak, a Vt. tagjainak és vezetőinek tiszteletét egyaránt kivívta. Lelkes gyűjtője a vadászati relikviáknak és a vadászati kiadványoknak. A “Világjáró vadászok” klubjának megbecsült tagja. A szakma a több évtizedes vadászatban és vadgazdálkodásban eltöltött eredményes tevékenységét a Hubertusz kereszt bronz, Hubertusz kereszt arany, és a Nimród érem vadászati kitüntetésekkel ismerte el.

Kovács Sándor erdésztechnikusi szakképzettségét a soproni Roth Gyula Erdészeti Technikumban szerezte. Az iskola befejezése után csaknem fél évszázadon keresztül a Bakonyerdő Zrt.-nél, illetve annak jogelődjeinél dolgozott különféle munkakörökben, mint kerületvezető erdész, kerületvezető vadász, erdőművelési műszaki vezető, fővadász, erdőgondnok. Változatos szakmai pályafutásának felét a vadgazdálkodásban töltötte. Előbb a Sümegi Erdészetnél kerületvezető vadászként az ő nevéhez köthető a vadászati ágazat újjászervezése: a bérvadásztatás és a hozzá kapcsolódó vendéglátás eredményességének és színvonalának emelése, az erdei és mezőgazdasági vadkárok csökkentése, a minőségi vadföld-gazdálkodás és vadtakarmányozás bevezetése. A Devecseri Erdészet fővadászaként a vadászati ágazat teljes körű irányítását végezte magas színvonalon. Mindig fontos feladatnak tartotta az erdő és a benne élő vadállomány egyensúlyának megteremtését, munkáját mindig áthatotta a vadászat szeretete, a vad tisztelete.

Novák Péter erdésztechnikus, aki 21 éve dolgozik a Verga Zrt.-nél, 19 éve kerületvezető erdész és kerületvezető vadász a Királyszállási erdészet Kánkút kerületében. Munkája során illetve annak eredményeként a rá bízott kerületben a vadgazdálkodás illetve az ehhez szorosan kapcsolódó szolgáltatások színvonala folyamatos emelkedett. Kerületében az öt nagyvad fajjal való gazdálkodás nagy szakmai felkészültséget és kitartó munkát igényel. A vadfajok viselkedésének, szokásainak, valamint a vadászterület tökéletes ismeretének birtokában eredményes vendégvadásztatást folytat, különösen igaz ez a muflon esetében. Folyamatosan és kitartóan végzi teendőit, önállóan végzett feladatain túl aktívan részt vesz a rövid és hosszú távú vadgazdálkodási feladatok megtervezésében és végrehajtásában.

Nimród Érem kitüntetésben részesült:

Peer László, a Devecseri Erdészet Igazgatója. Az első pillatattól a Bakonyerdő Zrt.-nél dolgozik. Szívügye az erdő és a vadgazdálkodás összehangolása. Aktív szerepet vállal a megye vadászati közéletében, a vadászati hagyományok ápolásában, a fiatalok képzésében, számtalan kamarai rendezvény elősegítésében és a kinológia terén. Munkáját tisztelet övezi a vadásztársadalomban.

Minden kitüntetettnek szívből gratulálunk!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Verga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videók