Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kitüntetettek a sümegi vadásznapon

2023. 07. 22. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A Sümegen megrendezett vármegyei vadásznapon sem maradhatott el azon vadásztársaink munkájának elismerése, akik elhivatottsága és szakmaisága döntő mértékben járult hozzá ágazatunk sikerességéhez.

A kitüntetéseket Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos, Pap Gyula vármegyi vadászkamarai elnök, és Baracskay Lajos titkár adta át vadásztársainknak:

Magyar Vadászatért Érdeméremben részesült Ugron Ákos Gábor, akierdőmérnökként egész életét az erdőknekt, a vadállománynak, a természet védelmének szentelte. A Pilisi Parkerdő Zrt-nél eltöltött évek alatt sokrétű, gyakorlati erdő- és vadgazdálkodási feladatokat látott el, ezt követően az államigazgatás különböző szintjein és területén, annak irányításában tevékenykedett. Jelenleg a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatójaként, több vadászterület felelős vezetőjeként a nagyvad-gazdálkodás minden részén komoly erőfeszítéseket tesz és eredményeket ér el. Külön kihívás a honvédelmi rendeltetési területeken történő erdő- és vadgazdálkodás összehangolása, melyért 2002. évben a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát is megkapta.

Magyar Vadászatért Érdeméremben részesült Ugron Ákos Gábor

A Vadászkamara Aranyérmét vehette át Korn Ignác. Erdész-vadász családba született, Németbányán nőtt fel. A pápai középiskolai évek után felvételt nyert a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetemre, amelyet 1991-ben elvégzett. Egy évet vadászat tárgyat tanított a Barcsi Erdész Szakgimnáziumban.

A Bakony aztán gyorsan hazaszólította. A farkasgyepűi erdészetnél helyezkedett el, mint beosztott-, majd kerületvezető erdész. Családot alapított, felesége orvos a szanatóriumban, a gyerekek itt cseperedtek fel. Döbröntei erdészkerületben irányította az erdészeti és vadászati feladatokat.

A Vadászkamara Aranyérmét vehette át Korn Ignác

Az életrövidesen kínált neki mérnöki végzettségének megfelelő munkakört, ő irányította műszaki vezetőként az erdészet fahasználati ágazatát, de a vadászati ágazatban is aktívan tevékenykedett.

A 2005-ös évben kinevezték a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási osztályának élére.

Ezen munkakörben is különös figyelmet szentelt az erdő és vadgazdálkodás összhangjának megteremtésére.

2016-tól a Farkasgyepűi erdészet igazgatója lett, visszatért gyökereihez. Munkatársaival azonnal nekiállt az új kihívásnak, a bakonyi dám állomány tudatos átalakításának.

A vadásztársadalomban is aktív szerepet vállalt, tagja kezdetben a Veszprém Vármegyei Vadászkamara vadgazdálkodási és kynológiai bizottságainak. Három éve hivatásos vadász alelnöknek választották. Szerény, kedves egyénisége, vidám, meleg barátsága üde színfolt mindnyájunk életében.

A Vadászkamara Érdemérmét érdemelte ki Somogyi Zoltán, aki 2007-ben került közvetlen vezető szerepbe, mint gazdasági felelős a Somlótája Vadásztársaság Intéző Bizottságába. 2008-ban a Vadásztársaság megüresedett hivatásos vadőri állását elnyerte. 2017-től hivatásos fővadászi állást tölti be, amihez rendelkezett a vadgazdálkodási szakmérnök diplomával.

A Vadászkamara Érdemérmét érdemelte ki Somogyi Zoltán

Az ezt követő időszakban a Somlótája Vadásztársaság vadgazdálkodását és azzal kapcsolatos feladatokat irányítja. Komoly szerepet vállal a külföldi vadászok beszervezésében, vadásztatásában, kitűnő kapcsolatokat épít a hatóságokkal, társ-vadásztársaságokkal mind országon belül, mind pedig külföldön. Komoly szerepet vállalt, és ma is vállal a Vadászkamara működésében, mint vármegyei küldött. Rendszeresen irányítja a Veszprém Vármegyei Vadászkamara felkérésére a helyszíni trófeabírálatok rendezését és lebonyolítását.

Vitathatatlan érdemeket szerzett a Somlótája Vadásztársaság életében mind szakmai, mind gazdasági, mind pedig vadászetikai területen. Sikeresen kezeli a Gazdákkal kapcsolatos vadkár-egyeztetéseket. Kulcsszerepet vállal a vaddisznók diagnosztikai kilövésében, a mintavételezés elvégzésében. Az elmúlt 15 év szakmai munkássága maradandó értékeket teremtett a magyar hivatásos és sportvadászat terén. Vadászati körökben elismert, és tiszteletre méltó vadászként tartják számon.

Nimród érmet vehetett át Horváth István, a Heiter Vadásztársaság hivatásos vadásza, munkájának elismeréseként. Horváth István közel 40 éve igazi elkötelezett hivatásos vadászként végzi feladatait,kulcsszerepet játszott abban, hogya vadászterület a régi ill. a jelenlegi formájában is jelentős eredményeket ért el. Fiatal kora óta lelkes kutyatenyésztő, a magyar és az osztrák jagdterrier klub tagja. Tevékenységével, eredményeivel nem csak Magyarországon, de Németországban és Ausztriában is komoly elismerést vívott ki.

A Hubertusz Kereszt Arany fokozatát kapta Novák Norbert

A Hubertusz Kereszt Arany fokozatát kapta Novák Norbert, az Újkúti vadásztársaság leköszönő vadászmestere. Már az Észak-Balatoni vadásztársaságnál is dolgozott hivatásos vadászként. Kenyérkereső foglalkozása ugyan a későbbiekben az építőiparhoz kötötte, de soha nem szűnt meg tevékenyen segíteni a Veszprém-Szentkirályszabadja-Balatonalmádi térségében folyó vadgazdálkodást. Az Újkúti vadásztársaság vadászmestereként sokat tett a gazdákkal való kapcsolatok javításáért, a vadgazdálkodási berendezések állagmegőrzéséért és számuk bővítéséért, a jó minőségű vadtakarmány beszerzéséért, a vaddisznó fokozottabb gyérítéséért. Emellett igazi közösségi ember, kiveszi a részét a bérvadásztatásból, valamint szorgalmas látogatója a társaság összejöveteleinek.

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Herendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere