Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Hivatásos vadászok vármegyei megmérettetése

2023. 07. 17. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Az OMVK Veszprém Vármegyei Területi Szervezete 2023. július 13-án tartotta a megyei hivatásos vadászok számára kiírt válogató versenyét, a Bakonyerdő Zrt. Természet Háza Látogatóközpontban, Gyenesdiáson.

A versenyre húsz fő jelentkezett. A tesztek kitöltése után a sportlőtéren került sor a korong- és futóvadlövészetre, majd a trófeabírálatra és a távolságbecslésre.

Tesztírás - Fotó: Mesterházi József

Számot kellett adni növényfelismerésből, interaktív videóelemzésből, magfelismerésből (hiszen ez vadföldművelés alapja), valamint csapázásból. A mai világban rendkívül fontos a csapdázási szabályok alapos ismerete. A pontozás úgy lett kialakítva, hogy egyetlen kiugró eredménnyel egy versenyszámban ne dőlhessen el a helyezés. A megszerezhető 466 pontból a győztes 353 pontot szerzett, ami rendkívüli jó eredményként értékelhető.

Koronglövészet közben - Fotó: Mesterházi József

A három legjobban díjazott számban sem lehetett 21% -ban jobb eredményt elérni.

A verseny lebonyolításában segédkeztek a Bakonyerdő Zrt. munkatársai és a tájegységi fővadászok is.

A győztes Hüll László lett aki az országos versenyen képviseli vármegyénket.

A díjazás parádés volt, hiszen 5 trófeás vadkilövést osztottunk ki a pénzjutalmakon kívül. Az első három helyezett 300-200-100 ezer forintos pénzjutalomban részesült, valamint az összes induló kapott tárgyjutalmat.

Köszönet illeti a felajánlásokért a Bakonyerdő Zrt-t, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt-t, a Hajag Vidéke Vadásztársaságot, a sümegi Lutra Vadászboltot, a Marcal-Bitvaközi Vadásztársaságot, a Szépalma-Somhegy Vadásztársaságot, valamint a Verga Zrt-t.

Az Országos Hivatásos Vadász Versenyen eredményes és jó versenyzést kívánunk Hüll Lászlónak!

I. Hüll László, Bakonyerdő Zrt. Bakonybél (k)
II. Tóth Péter, Bakonyerdő Zrt. Balatonfüred (b)
III. Kaufmann Domonkos, Fízkút Vadásztársaság (j)
Fotó: Mesterházi József

Részletes eredmények:

 

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Herendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere