Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Erdőlátogatási korlátozások szarvasnász idején

2020. 09. 01. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A Bakonyerdő Zrt. és a Verga Zrt. a szarvasbőgés ideje alatt kéri a túrázókat, hogy kizárólag a nappali órákban tartózkodjanak a kezelésükben lévő erdőkben, és kizárólag a kijelölt túraútvonalakat használják.

A korlátozás a Verga Zrt-nél szeptember 1-től október 15-ig, 16 órától másnap reggel 9-ig, a Bakonyerdőnél szeptember 1-30 között, 16 órától másnap reggel 8-ig hatályos. 

"A korlátozás célja, hogy a gímszarvas állomány számára oly fontos párzási időszakban az erdő- és vadgazdák megfelelő nyugalmat és csendet biztosítsanak a vadak számára. A felfokozott idegállapotban lévő szarvasbikák ilyenkor mellőzik az egyébként tőlük megszokott óvatosságot, nemcsak az éjszakai órákban, de a nappali világosban is űzik, kergetik a gímszarvas teheneket. A terület nyugalmának megtartása alapvetően szükséges ez az intézkedés, mivel a szarvasbőgés időszakában egyre többen indulnak maguk bőgést hallgatni, éjszakai túrákat szerveznek, felkeresik a vadbúvó helyeket, ami adott esetben meghiúsítja a szarvasbőgést, és ezáltal  a biztonságos vadgazdálkodást is." - szól a Verga Zrt. közleménye.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Bakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere