Tolna megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Országos Vizsla Főverseny összefoglaló

2018. 12. 06. | Az OMVK Tolna megyei szervezete |

2018. 09.28-29-én a dunántúli megyék országos vizsla (CACT) válogatóját, mint önálló versenyt szervezett meg az OMVK Tolna megyei szervezete, Záborszki Zoltán megyei kynologiai szakbizottsági elnök vezetésével, szeptember utolsó hétvégéjén, a festői környezetben gazdálkodó Bátaapáti vadásztársaság területén

A megnyitón rövidszőrű magyar vizslák és rövidszőrű német vizslák és vezetőik sorakoztak fel a vadászház udvarán a bírókkal egyetemben, akiket Dr. Király István titkár köszöntött a rendező kamara nevében.

A két napon, a mezei-vízi-erdei munkák során, huszonhat különböző szempont és feladat alapján bírálták az indulókat, ami a mostani főverseny válogatók esetében újdonság volt, mivel eddig csak két fázisúak voltak a versenyek!

A tizenegy indulóból másnapra már csak nyolcan maradtak -3 rövidszőrű német vizsla és 5 rövidszőrű magyar vizsla-versenyben, mivel az alapnak számító feladatok közül több kutya is hibázott, és két nulla begyűjtésével nem mehetett további feladatokhoz.

A péntek délutáni és a szombati versengés is sok izgalmat tartogatott, sajnos volt, akinek az első pár feladat után véget is ért a további versenyzés lehetősége.

A szervezés és a szép idő is kitartott a szombat délutáni eredményhirdetésig, ahol is a verseny vezetőbírója, Nyúl András, az alábbi végeredményt ismertette:

  1. helyezett, Hári Csaba, Veszprém megye képviseletében, Erdőgyöngye Vadász Alfréd nevű rövidszőrű magyar vizslájával
  2. helyezett, Bíró Tamás, Fejér megye képviseletében, Micskei Vida nevű rövidszőrű német vizslával, legjobb mező különdíj
  3. helyezett, Sandó István, Baranya megye képviseletében, Magasparti Rutinos Zsolna nevű rövidszőrű magyar vizslájával

Legjobb vízi munka különdíját, Fenyvesi Lívia, Baranya megye képviseletében Gyurkóvári Darázs nevű rövidszőrű magyar vizslájával kapta!

Dr. Sándor Gyula, az OMVK kynológiai szakbizottságának elnöke és Kocsner Antal a rendező kamara vezetője is gratulált a versenyzőknek, bíróknak, szervezőknek és házi gazdáknak is, az eredményes válogató lebonyolításához.

Az első három helyezett vadászati felajánlást kapott a házigazda vadásztársaságtól.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com