Tolna megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

III. Apróvadas VAV verseny Tamásiban

2020. 11. 16. | Az OMVK Tolna megyei szervezete |

III. Apróvadas VAV verseny

Tamásiban, 2020. október 25-én, az Országos Magyar Vadászkamara Tolna megyei Területi Szervezetének támogatásával, immár harmadik alkalommal került megrendezésre a VAV verseny. A verseny célja, hogy minden megyében működő, vadászatra jogosult három kutyát delegálhat, melynek nem lehet magasabb vizsgája, mint a képesség- vagy elővizsga. A VAV igazolvány megléte indulási feltétel. A Vadászkutya Szakbizottság célja, hogy lehetőséget biztosítson azoknak a vadászoknak, akik szeretnék magukat megmérettetni versenyhelyzetben.

A versenyen a bírálatok is szigorúbbak, itt már a korrekt ülve átadás számít 4-es osztályzatnak, a mezei munkáknál már a keresési stílust, orrhasználatot, orrjóságot is bírálják a bírók. Standhajtásnál és vonalhajtásnál csak az a 4-es osztályzat, ahol a kutya szabadon ül vagy fekszik és a lövésre, vagy vadesésre nem ugrik be. Mivel már ez a harmadik VAV versenyünk, a vezetők tudták, hogy mire lehet számítani. A rendezvényre összesen 8 kutya jelentkezett. A vándorkupa megnyeréséhez a Tamási Széchenyi Vadásztársaság és a Németkéri Vadásztársaság alkotott csapatot. A VAV verseny házigazdája az idei évben a Tamási Széchenyi Vadásztársaság volt. Sajnos az idő nem kedvezett, egész nap esett az eső, de a vezetők így is lelkesen vezették kutyáikat, egymásnak szurkolva és persze érdeklődve, hogy ki milyen osztályzatot kapott. Remek munkákat láthattunk a vonszalékon és a mezőn egyaránt. Jó volt látni azt az izgalmat a vezetőkön, hogy ki hol áll, hiszen a díjak kimagaslóak voltak.

A versenyt bírálták: Záborszki Zoltán, Kálmán Gyula és Gyergyói József.

Eredmények:

I. helyezett: 215 ponttal Mukli László Szittya nevű drótszőrű szuka német vizslájával

II. helyezett: 203 ponttal Fekete Viktor Doki nevű drótszőrű kan német vizslájával

III. helyezett: 195 ponttal Vass Zoltán Váczi Vitéz Picúr nevű rövidszőrű szuka magyar vizslájával

A vándorkupát összesítésben a Németkéri Vadásztársaság nyerte. A díjakat Kupás-Deák Zoltán, a megyei Területi Szervezet elnökségi tagja adta át.

Köszönjük a Tolna megyei Területi Szervezet támogatását, a Tamási Széchenyi Vadásztársaságnak a felajánlásokat a vadkilövésre, a területet és a kiváló szarvaspörköltet, valamint a segítők munkáját is, hiszen nélkülük nem sikerült volna ilyen magas színvonalon megrendezni a rendezvényt.

 

Jövőre ismét találkozunk!

 

 

Vadászkutyás üdvözlettel:

Záborszki Zoltán

Tolna megyei Vadászkamara Vadászkutya Szakbizottság elnöke

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere