központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Változik a külföldiek vadászati engedélyének díja

2024. 01. 15. | Az OMVK központi szervezete |

A 2024/25-ös vadászati évben, tehát a március 1-jét követő időszakra a külföldi vadászok a vadászati engedélyekért megkezdett harminc naponként 35 000 (harmincötezer) forintot, egy évre pedig 235 000 (kétszázharmincötezer) forintot kell, hogy fizessenek. A változással az inflációs mérték érvényesül a dokumentumok díjában.

Az Országgyűlés decemberben fogadott el egy, a Vadászkamarai törvényt is módosító törvényjavaslatot. Eszerint a 2024/25-ös vadászati évtől – a vadgazdálkodásért felelős miniszterrel (agrárminiszterrel) egyeztetve, az infláció figyelembevételével – a Vadászkamara állapítja meg a vadászjegy és a vadászati engedély díját. Az érdekképviseletnek a jövőben a díjakat honlapján kell közzétennie a vadászati évet megelőző év decembere végéig, míg a 2024/25-ös évre átmeneti rendelkezésként 2024. január 15-ét határozza meg határidőként a jogszabály (Vadászkamarai törvény, 2/A. § (1b)), a többi között ezen kötelezettségünknek is eleget teszünk jelen közleménnyel.

Korábban a Vadászkamara Elnöksége azt javasolta a szaktárca vezetőjének, hogy a vadászjegyek ára ne emelkedjen a következő vadászati évre, míg a vadászati engedélyek vonatkozásában a törvényben meghatározott inflációs érték érvényesüljön a díjban, ezerforintos lefelé kerekítéssel. A javaslattal – amelynek célja a Vadászkamara programjai folytatásához szükséges források megteremtése volt a magyar vadászok anyagi terheinek növelése nélkül – az Agrárminisztérium egyetértett.

 

A vadászati engedélyekre vonatkozó részletes információk
(Kattintson!)

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere