Győr-Moson-Sopron megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Vadászjegy érvényesítés 2024/25-ös vadászati évre

2024. 02. 01. | Az OMVK Győr-Moson-Sopron megyei szervezete |

Vadászjegy érvényesítés 2024/25-ös vadászati évre

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ:

Hétfő: 8 - 14 óra
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8 - 14 óra
Csütörtök: 8 - 14 óra
Péntek: 8 - 12 óra

 

SZÉKHELY: 9151 Abda, Szent István utca 53.

 

TELEFONOS ELÉRHETŐSÉG:

iroda: +36/96-283-472

mobil: +36/30-2394925 vagy +36/30-2394926

E-MAIL CÍM: gyor@omvk.hu

Szervezetünk bankszámlaszáma:

OMVK Győr-Moson-Sopron vármegyei Területi Szervezete

OTP 11737007-20700458

 

Információk tagjaink számára:

Az Agrárminisztérium jóváhagyta a Vadászkamara javaslatát, amely szerint a vadászjegy díja változatlan marad a 2024/25-ös vadászati évre. A vadászjegy egész évben kiváltható és érvényesíthető, azonban vadászni csak érvényes vadászjegy birtokában lehet. Enélkül a vadászati tevékenység szabálysértési vagy büntetőjogi következményekkel jár, illetve vadászati célú lőfegyver sem tartható.

 

  • Az Országos Rendőr-főkapitányság értesítése alapján, amennyiben a rendőrségi ellenőrzések során a vadász érvényes vadászjeggyel nem rendelkezik, lőfegyvertartási engedélyét bevonják.
  • Az új vadászoknak az első vadászjegy váltása alkalmával, az ifjúsági vadászoknak 18. életévükig, illetve azon vadászoknak, akik egyéni (nem vadászkamarai) biztosítással rendelkeznek, mindenképpen be kell fáradni az illetékes Területi Szervezethez személyes ügyintézés céljából.
  • A lakcímváltozást már szintén be lehet jelenteni az online felületen, de fontos, hogy a lakcímkártyával megegyező lakóhelyet adjunk meg! Ebben az esetben postai úton új kártya érkezik, ezért is kell az online érvényesítés alkalmával az utolsó lépésnél minden dokumentumot letölteni. Amennyiben ez mégsem sikerül, az illetékes Területi Szervezet segít a pótlásban.
  • Idén a sportvadászok számára a Vadászévkönyv is a vadászjegyérvényesítéskor érhető el digitális formátumban. (A Vadászévkönyv korábbi számai pdf formátumban letölthetők honlapunkról ide kattintva, itt rövidesen a 2024-es kiadvány is elérhető lesz.)
  • Az 2024/2025-ös vadászati évre vonatkozó érvényesítési adatok ellenőrzéskor március 1-jétől látszanak a lekérdezési felületen.
  • Fontos változás, hogy az online lekérdezéskor ezentúl a vadászjegyszámhoz tartozó tagtípust is megjelenítjük a lekérdezés alkalmával, tekintettel arra, hogy tavaly óta már 16 éves kortól letehető a vadászvizsga, és 18 évnél fiatalabbak is válthatnak vadászjegyet. Esetükben lekérdezéskor az is látszik, hogy a vonatkozó szabályoknak megfelelően kizárólag átengedett lőfegyverrel jogosultak egyéni vadászaton részt venni.

2024.01.01-től a töltésközlekedési engedélyek kizárólag online ügyintézéssel érhetőek el, megszűnt a papír alapú nyomtatvány! Az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság felületén a www.edutoltes.hu weboldalon elektronikusan lehet általános közlekedési engedélyt igényelni 6.350.-Ft-os éves díjat a SimplePay rendszeren keresztül bankkártyával lehet kifizetni, majd az e-mail címre érkező engedélyt (.pdf formátum) mindenki saját maga kinyomtathatja. Külön díj ellenében választható a személyes és a postai átvétel is. Így már mindkét okmány, a vadászjegy és a közlekedési engedély is online kiváltható, nem igényel személyes irodai ügyintézést. 

Információk leendő és kezdő vadászok számára:

Vadászvizsgák szervezése  a jelentkezők számának függvényében történik. A vizsgaidőpontról a honlapunkon tájékozódhat.

A vadászvizsgára való jelentkezés az alábbi módon lehetséges:

Személyesen irodánkban a tanfolyami igazolás bemutatásával vagy elektronikus úton a gyor@omvk.hu email címen. A vizsga díjat készpénzzel, bankkártyával és átutalással lehet fizetni. Elektronikus vagy postai úton a vadászvizsgára felkészítő tanfolyam elvégzéséről kapott igazolás másolatát és a kitöltött, aláírt jelentkezési lapot küldje el irodánkba postai úton, vagy a gyor@omvk.hu e-mail címre, valamint a vizsga díját (vadászvizsga esetén 25.000,-Ft, csak fegyverismereti vizsga díja a vadgazdálkodási szakmai végzettségű jelentkezőknek: 12.500,-Ft) az OMVK Győr-Moson-Sopron vármegyei Területi Szervezet 11737007-20700458-00000000 számú bankszámlájára utalja át! A vizsga időpontjáról a vizsga előtt kb. 15 nappal postai úton értesítjük.

Első alkalommal vadászjegyet váltók figyelmébe!

A vadászjegy váltás jogszabályi feltételeinek (Vtv. 60.§) való megfelelés esetén, a vadászvizsga bizonyítványát, a kitöltött és aláírt sportvadász adategyeztetési lapot, valamint a biztosítási nyilatkozatokat személyesen hozza be irodánkba ügyfélfogadási időben.

Információk vadgazdálkodók számára:

Külföldi vendégvadász számára engedélyt igényelni kizárólag elektronikusan a Vadászkamara Online Ügyfélszolgálati felületén keresztül lehet, az illetékes vadgazdálkodó képviselője által erre felhatalmazott személynek, ügyfélkapus bejelentkezést követően.
Az engedélyek kiváltása személyes ügyintézést nem igényel, a kész engedélyeket személyesen irodánkban, vagy postai úton is átvehetik (postai díjat a rendszer automatikusan számláz). A kiállított engedélyek módosítására, törlésére nincs lehetőség! Elvesztett engedélyt a teljes díj ismételt megfizetése után tudunk pótolni.

A vadgazdálkodásban használatos nyomtatványok (egyéni- és társas vadászati napló, trófeabírálati jegytömb)  személyesen igényelhetők irodánkban.

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com