Zala megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Félezernél több trófeával Keszthelyen

2012. 09. 16. | Az OMVK Zala megyei szervezete |

Keszthely - Az 1971-es vadászati kiállítás óta nem mutattak be egyszerre annyi trófeát, mint az első alkalommal megrendezett Festetics trófeaszemlén.

A történelmet író, rendkívüli tárlatot szombaton nyitották meg a Helikon kastélymúzeumhoz tartozó Vadászati Múzeum udvarán.

Pálinkás Róbert házigazda igazgató sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 563 - hazánk számos részéről származó nagyvad és egyéb - trófeát tekinthetnek meg az érdeklődők. Köztük ötöt a Festeticsek egykori gyűjteményéből. Elmondta: a darabokra hosszas, kitartó kutatás után sikerült rábukkanni, azok - s majdan várhatóan újabbak is – a múzeum gyűjteményét gyarapítják. Úgy fogalmazott, büszke arra, hogy rangos rendezvénnyel tudták bővíteni a programjaik sorát, olyannal, mely nem csak a nagyközönségnek, hanem a szakmának, a vadászoknak is szól. Tengerdi Győző, a szervezésben főszerepet vállaló veszprémi HM VERGA Zrt. vezérigazgatója megnyitó beszédében méltatta a trófeaszemlét, kijelentve: a város és a múzeum példás összefogásnak köszönhetően új színfolttal gazdagodott. A trófeaszemle nem csupán látványosságot jelent a közönség számára, hanem bemutatja a vadászat szépségét, kultúráját, s azt a nem kis feladatot, melyet a vadgazdálkodás terén kell elvégezni.

A vasárnap estig látogatható program keretében tegnap képzőművészeti kiállítást nyitottak, díjakat adtak át, solymászbemutatót, trófeaszemlét, szakmai tárlatvezetéseket tartottak, dr. Faragó Sándor professzor pedig Vadászni pedig szükséges címmel tartott előadást.

(forrás: http://zalaihirlap.hu/hirek/20120916_trofeakiallitas_keszthelyen)

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt