Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

XXXI. Miroslav Bednařik Emlékverseny

2021. 10. 28. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Miloslav Bednařík (1965-1989) sportlövő, Csehszlovákia képviselője, olimpikon, ezüstérmet szerzett az olimpiai játékokon, kétszeres világbajnok. Végzetét az olimpiai éremért kapott jutalomból vásárolt motorkerékpár hozta el.

Az ő tiszteletére nevezték el a "Bednaříkova" utcát Brno-ban, és minden évben itt tartják a "Miloslav Bednařík Memorial" koronglövő versenyt, amelyre idén szeptember 24-26 között került sor.

Jóna Bernadett (1992) a Noszlopi LE. versenyzője és még néhány magyar versenyző vett részt a 2021-es versenyen Trap koronglövő számban. Bernadett 2020-ban háromszoros magyar bajnok, 2021-ben egyszeres és kétszeres ezüstérmes a hazai országos bajnokságokon, három országos csúcsot tart, továbbá a Leobersdorf-ban megrendezett osztrák verseny bajnoki címét is sikerült megszereznie.



A Brno-i versenyen részt vett a teljes cseh és szlovák élmezőny, élükön Rehák Stefeceková Zsuzana Tokio Olimpiai bajnokával. Igen nagy megtiszteltetés volt együtt versenyezni ilyen neves lövőkkel.

A verseny háromnapos, első nap edzés, ismerkedés a pályával, az ottani körülményekkel. Az első versenynapon 75 korongra lőnek, majd a második napon 50 korong leküzdése a cél. Bernadett az első napon a negyedik helyen állt 63 találattal. Másnap javított, és a harmadik helyről várta a döntőt. Eredménye 108 találat volt, mellyel beállította a magyar csúcsot.

A döntőre 15 órakor került sor, melyen az első hat legjobb helyezést elérő versenyző vesz részt, viszont mindenki nulláról indul, nem viszi magával az alapszakaszban elért eredményét. A döntő első része 25 korong, melyet egy-egy lőszerrel kell eltalálni, nincs duplázási lehetőség. A legkevesebb találatot elért versenyző kiesik, ő lesz a hatodik. Következik 5 lövés, mely után értékelés és szintén kiesik a legkevesebb találatot elérő versenyző. Bernadett igen jól tartotta magát, hisz mindössze egy találattal volt lemaradva az olimpiai bajnoktól. A fordulat a 30. és a 35. lövés közt következett be, ahol Berni hibátlan 5-ös sorozatot lőtt, míg a bajnok négyet hibázott és ezzel Berni vette át a vezetést. A következő körben ismét hibátlant lőtt a magyar leány, míg a bajnok egyet hibázott, és nagy meglepetésre csak a harmadik helyet szerezte meg. Az utolsó tíz lövés a bajnoki címért következett, ahol már csak az első két versenyző lőtt. Jóna Bernadett és Jana Spotaková közt dőlt el a végső összecsapás, melybe Berni 2 találat előnnyel érkezett.

Nem remegett meg a keze és lába, a tíz lövésből hetet, míg riválisa hat találatot ért el. Ezzel megszületett a meglepetés bajnoki cím, mely még új országos csúcs is. Magyar lövőnek se trap, se skeet számban nem sikerült győznie a 31 év alatt.

I. Jóna Bernadett II. Jana Spotaková III. Rehák Stefeceková Zuzanna

Edző: Tóth Zoltán

Köszönet a támogatásért Balatonfűzfő, Balatonboglár, Csopak, Noszlop településeknek, valamint a Veszprém Megyei Vadászkamarának!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere