Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

XXII. Vadászkamarai Nagydíj

2019. 06. 24. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Idén is szép számban vettek részt megyénk vadászai hagyományos lövészversenyünkön június 22-én. A balatonfűzfői lőtéren Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke köszöntötte a résztvevőket. Mint fogalmazott, igazán büszkék lehetünk rá, hogy egy generáció felnőtt az első megyei lőverseny óta.

Bízunk abban, hogy az elkövetkezendő 22 éveben és még tovább is megrendezhetjük a Kamarai Nagydíjat együtt, egészségben és barátságban – mondta köszöntőbeszédében Pap Gyula. – Büszkék vagyunk arra, hogy ezt a rendezvényt a Balatonfűzfői Lövész Egylettel közösen 22 éve töretlenül fenn tudtuk tartani. A Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke kiemelte, számára külön öröm, hogy egy hölgyekből álló csapatot és más megyéből érkezett vendégversenyzőket is köszönthet a XXII. Vadászkamarai Nagydíjon.

Putz István lövészetvezető ismertette a rottebeosztást. Elmondta, igyekeztek változatos feladatokat összeállítani, és a megmérettetés két pályán, 3-3 lőállásból zajlik. A verseny nyúl, kelő fogoly, keresztbehúzó fácán, röptetett kacsa és toronykakas mozgását utánzó lövészetből állt. Szabó László lövészetvezető arra kérte a versenyzőket, hogy minden korongot, így a fogolypár trap típusút is vadásztartásban fogadják.

A versenyt követően kiosztották a díjakat, majd a versenyzők elfogyaszthatták a tavalyi győztes csapat, a Somlótája Vadásztársaság által főzött vaddisznópörköltet. A lelkes szakácsokat különdíjjal is jutalmazták a kiváló ételért. Jövőre az idei győztes csapat, a Noszlopy Vt. tagjai főznek majd.

Idén a legjobb lövőnek járó dicsőség Vaáry Pétert illeti, a versenyen őt követte Tóth Zoltán és Fekete Róbert 28-28 ponttal. Közöttük szétlövéssel dőlt el, melyikük állhat a dobogó második, illetve harmadik fokára. A legjobb vendéglövő Palkó Gábor lett szintén 28 ponttal, a hölgyek közül pedig Hettyei Enikő vihette el az első díjat 21 találattal.

Egyéni eredmények:
I. Vaáry Péter 30 pont; II. Tóth Zoltán 28 pont; III. Fekete Róbert 28 pont
További fotókért kattintson ide!
Csapatok:
I. Noszlopy Vt. (Vaáry Péter, Farkas Imre, Tóth Zoltán) 83 pont
II. Bakonyerdő (Szabó Csaba, Fekete Róbert, Varga Lajos) 79 pont
III. Tési Fennsík Vt. (Dr. Mile Imre, Kokojev Vitalij, Palkó Gábor) 73 pont
További fotókért kattintson ide!

 

Női csapat:
I. Hettyei Enikő (21 pont); II. Hettyei Emőke (19 pont); III. Hettyeiné Anita (15 pont)
További fotókért kattintson ide!

A teljes eredményjegyzék ide kattintva tekinthető meg!

Kép és szöveg: Mizsei Bernadett

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Bakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.comHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere