Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

VIII. Erdész-Vadász Bál

2019. 01. 27. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Nyolcadik alkalommal köszöntötte együtt a báli szezont Veszprém megye erdész- és vadásztársadalma Sümegen, a Hotel Kapitányban.

Elmaradhatatlan társaink az ünneplésben: a Bakony Vadászkürt Egylet tagjai jóvoltából felharsanó kürtszó köszöntötte a kétszáz főt is meghaladó báli közönséget, majd Pap Gyula megyei elnök üdvözölte a résztvevőket a kamara vezetősége nevében.

Varga László a Bakonyerdő Zrt., míg a körünkben első alkalommal ünneplő Ugron Ákos Gábor a Verga Zrt. vezérigazgatójaként tolmácsolta az erdészek üdvözletét, és kívánt önfeledt szórakozást, majd az Erdész- és a Vadászhimnusz dallamai hangzottak fel.

Takács Szabolcs köszöntője. Fotó: Mizsei Bernadett.
További fotók ide kattintva!

A bál fővédnöke ezúttal is Takács Szabolcs kormánymegbízott úr volt, aki köszöntőjében a térség meghatározó társadalmi eseményének nevezte az Erdész-Vadász Bált, és az ágazati szereplők, vadásztársaságok, állami erdészetek, önkormányzatok, rendőrség folyamatos és eredményes együttműködését méltatatta. Megnyitó beszédében ugyanakkor nem feledkezett meg a vadászfeleségek egész évi türelméért való köszönetnyilvánításról sem, ami a bálozók élénk tapssal nyugtáztak.

Az Istvándy Pincészet borai méltó kísérői voltak úgy a zöldségszalmán tálalt rozé kacsamellnek, mint a szürkemarha steaknek, a desszert pedig igazán különlegesre sikerült: ugyan az Erdész-Vadász Bált még „csak” a nyolcadik alkalommal tartották meg, a megyei vadászbálok sorában ugyanakkor ez volt a kereken a huszadik, amit hatalmas tortával ünnepelhettünk.

Az ünnepi torta. Fotó: Mizsei Bernadett. További fotók ide kattintva!

A torta felvágásának tisztét Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke vállalta magára. Az első szeletet – a hogy az elnök úr tréfálkozva megjegyezte: a szoros együttműködés jegyében – Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke kapta. A kerek évforduló emlékezetessé tételéhez hozzájárult a Pannon Porcelán is: jóvoltukból minden bálozó a megyei vadászkamara logójával díszített porcelánplakettet vihetett haza emlékül.

Papp László, az egyik szerencsés nyertes. Fotó: Mizsei Bernadett
További fotók ide kattintva!

A Change Party & Show Band művészei most sem kímélték hangszereiket és hangszálaikat: a táncparkett néhány rövid pihenőt, és a nívós tombolanyeremények kisorsolását leszámítva hajnalig tele volt.

Fotó: Mizsei Bernadett. További fotók ide kattintva!

Legközelebb a FeHoVán találkozunk!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Veszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com