Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

VAV igényfelmérő

2020. 03. 03. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Tisztelt Vadászatra Jogosultak! Nem vitás, hogy Veszprém megye vadgazdálkodási tájegységei országos példaként is szolgálhatnak az itt gazdálkodó vadászatra jogosultak által elindított és egyre eredményesebben zajló dúvadgyérítés terén.

Ez a rendkívül sok energiát és munkát igénylő tevékenység jó esélyekkel kecsegtet, hogy az arra alkalmas területeken újra napirendre kerüljön az intenzív apróvad-gazdálkodás kérdése és annak feladatköre. Természetesen az apróvad-gazdálkodás nem merül ki a dúvadgyérítésben - összetevőit itt nem is részletezném - viszont sarkalatos pontja a gazdálkodásunk eredményének „betakarítása”, vagyis maga az apróvad-állományok hasznosítása. A növekvő és jó minőségű állományok hasznosítására egyre nagyobb az igény, mint régi-új vadászati lehetőségként léphet újra színre az apróvad-vadászat, akár egyéni, akár társas formája.

Az eredményes hasznosítás, a sikeres és színvonalas vadászatok lebonyolításának viszont elengedhetetlen kellékei a jól képzett, kiválóan dolgozó apróvadas vadászkutyák. Sajnos országos probléma, hogy vagy kevés a rendelkezésre álló vadászeb, vagy éppen a helyenkénti „bőséges” kínálatból nagyon kevés a valóban képzett és jól dolgozó kutya. Mindannyian tudjuk, hogy egyetlen fegyelmezetlen vagy képzetlen kutya is elronthatja egy társaság egész napos szórakozását, és nagyban befolyásolja a teríték alakulását. Éppen ezért apróvad-állományunk és az eredményes, jó hangulatú vadászatok lebonyolítása érdekében elengedhetetlen a képzett, jól dolgozó vadászkutyák megléte és alkalmazása. Mint tudjuk, jogszabály is kötelezi a vadásztársadalmat, hogy a vadászaton csak VAV vizsgával rendelkező ebek használhatóak. Éppen ezért, hogy Veszprém megye vadgazdálkodási tájegységeiben a vadászatra jogosultak apróvad-állományának hasznosítását, a vadászkutyák képzését és teljesítményének értékelését segítsük, Maróti Béla Úrral, az OMVK Veszprém megyei kinológusával egyeztetve előzetes igényfelmérést végzünk arra vonatkozóan, hogy a 2020. tavasz végén – nyár elején, az OMVK Veszprém Megyei Területi Szervezetének szervezésében megrendezésre kerülő Veszprém megyei apróvadas VAV vizsga esetleges résztvevőinek számáról egy hozzávetőleges képet kapjunk.

Tisztelettel kérjük azokat a Vadásztársakat, akik részt kívánnak venni a vizsgán, illetve azt megelőzően egy néhány alkalomból álló felkészítőn, hogy 2020. március 20. 12 óráig az alábbi e-mail címekre a következő adatok megadásával „előjelentkezést” leadni szíveskedjenek a tájegységi fővadásznál:

Bakonyi vadgazdálkodási tájegység: Németh Attila attila.nemeth@am.gov.hu

Balaton-felvidéki vadgazdálkodási tájegység: Surányi Péter peter.suranyi@am.gov.hu

Marcal-medencei vadgazdálkodási tájegység: Takács András andras.takacs@am.gov.hu

Az alábbi adatokat kérjük, hogy megküldeni szíveskedjenek:

  • Kutyavezető neve és lakcíme:
  • Vadászatra jogosult (ha rendelkezik tagsággal):
  • Kutya fajtája, ivara és kora:
  • Vizsgára jelentkezem (Igen/Nem)
  • Vizsgára való felkészítőre is jelentkezem (Igen/Nem)

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere