Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Vádemelés orvvadászatért

2019. 02. 18. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Vádat emelt a Tapolcai Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat bűntette miatt egy 64 éves férfival szemben, aki engedély nélkül tartott fegyvert, lőszereket, és tavaly augusztusban vadászott is, közölte a veol.hu portállal Gulyás Ildikó megyei főügyészségi szóvivő.

A vádirat szerint a férfi 1995-ben, 80 darab lőszerrel, valamint egy hangtompítóval együtt négyezer forintért vásárolta meg az öntöltő kispuskát, amely a törvény szerint lőfegyvernek minősül. A lőfegyver és a lőszerek tartása viszont engedélyköteles, amellyel a férfi nem rendelkezett.

Az illető a kispuskát eleinte seregélyek és szajkók riasztására használta, de tavaly, augusztus elején a hangtompítós fegyverrel az egyik Tapolca- környéki vadászterületre ment vadászni, pedig arra nem volt joga, és a területet használó vadásztársasághoz sem tartozott. Ráadásul a vadászatról szóló törvény szerint a lőfegyverre szerelt hangtompító tiltott vadászati eszköz. A vadászat után néhány nappal a rendőrség házkutatást tartott a férfi présházában, ahol a kispuskát, a hangtompítót és a fegyverhez tartozó 19 darab lőszert megtalálta. Az ügyészség vádiratában börtönbüntetés kiszabását indítványozta a férfival szemben.

Forrás: veol.hu

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Bakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videók