Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Újabb lefülelt agancstolvajok

2020. 03. 04. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A rendőrségre 2020. február 29-én délben érkezett bejelentés arról, hogy Veszprém külterületén lévő egyik erdőrészen a hivatásos vadász két terepruhás személyt tetten ért agancsgyűjtés közben, majd egyiküket feltartóztatta, míg a másik a nála lévő agancsot eldobva befutott a fák közé - adta hírül a rendőrségi hírportál.

A police.hu információi szerint helyszínre érkező körzeti megbízottak mindkét férfi elfogták, előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták őket. A 42 és 39 éves szentgáli lakosoknál megtartott házkutatások során további agancsokat, trófeákat és vaddisznó agyarakat találtak a nyomozók, melyeket lefoglaltak az ugyancsak az otthonukban lévő sportpisztollyal és ahhoz való töltényekkel, távcsövekkel együtt.

fotó: police.hu

A nyomozás során egy harmadik szentgáli lakos is a rendőrök látókörébe került. A férfi az elmúlt években társaihoz hasonlóan szintén rendszeresen járta az erdőt, és a talált agancsokat, agyarokat összegyűjtötte, továbbá ha elhullott vadat talált, annak fejét levágta, hazavitte és abból trófeát készített. A 44 éves elkövetőt a Veszprémi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja Bakonyjákó külterületén lévő egyik erdőrészben fogta el 2020. március 2-án, majd előállította és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A férfi lakásán és Csatár-hegyi hétvégi házában megtartott házkutatások során a rendőrök megtalálták a lopásból származó tárgyakat.

fotó: police.hu

A több vadásztársaság sérelmére elkövetett bűncselekmények által okozott kár közel százezer forint. A három szentgáli lakos ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

forrás: police.hu

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere