Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Trófeaszemle a Bakonyerdő Zrt-nél

2011. 10. 04. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A Bakonyerdő Zrt. Devecseri Erdészetéhez tartozó sárosfői vadászháznál ötödik alkalommal tartottak trófeaszemlét, ahol az idén rekord számú, 99 trófeát mutattak be a szakmabelieknek. A szemlén Varga László vezérigazgató, Korn Ignác vadászati osztályvezető és Peer László erdészeti igazgató köszöntötték a vendégeket.

Fotó: Gáspár Gábor, veol.hu

A Bakonyerdő Zrt. vadászterületein a szeptemberi szarvasbőgés során 184 gímbika került terítékre, ami kiemelkedőnek mondható a 150-160 közötti éves átlagokhoz képest. A trófeák átlagsúlya 5,7 kilogramm volt, ami némileg elmarad a tavalyi átlagsúlytól (hat kilogramm), de ugyanannyi, mint a tavalyelőtti, ami kiegyensúlyozott gazdálkodásra utal. 77 trófea volt hat kilogramm feletti, akárcsak tavaly, ami kettővel több, mint a 2009-es adat. A szemle napjáig 169 trófeát bíráltattak le, amiből 80 darab érmet kapott, ezek közül három aranyérmes. A legnagyobb bikát a devecseri erdészet területén lőtték, ennek a trófeája 10,12 kilogrammot nyomott, aranyérmes minősítést kapott. A vendégüket Nagy Géza hivatásos vadász kísérte.

Fotó: Gáspár Gábor, veol.hu

Szeptemberben 200 vendéget fogadtak, zömmel Németországból és Ausztriából. Mivel a Balaton-felvidéki, és a bakonyi területeiken más-más időszakokban volt bőgés, így a vadászatokat átcsoportosították.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Herendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere