Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Trófeakiállítás Malomsokon

2022. 04. 22. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Trófeákból és preparátumokból nyílt a malomsoki művelődési házban. A nem mindennapi tárlat április 25-ig látogatható - írja a veol.hu.

A megyei hírportál beszámolója szerint a kiállítás megnyitóján Fintáné Dóra Mária, Malomsok polgármestere, valamit Tóth Réka közművelődési szakember köszöntötte a megjelenteket, köztük Gasztonyi Zoltán főorvost, vadászt, a tárlat ötletgazdáját és tulajdonosát.

Gasztonyi Zoltán a kiállítás alkalmából vadászkalandjairól tartott előadást a résztvevőnek. A tárlaton látható többek között krokodil, leopárd, fekete antilop, jávorszarvas, kafferbivaly, varacskosdisznó, gnú, siketfajd, illetve hazai szarvastrófeák.

Gasztonyi Zoltán és Fintáné Dóra Mária a kiállítás megnyitóján
Forrás: Polgár Bettina/Napló

Tóth Réka kiemelte, Gasztonyi Zoltán nemcsak orvos, hanem lelkes vadász is. - Nem emlékszem rá, hogy Malomsokon ilyen vagy ehhez hasonló kiállítás megvalósult volna a gyerekkorom óta. Az azt megelőző időkről nem tudok nyilatkozni, de abban egészen biztos vagyok, hogy 180 millió év óta ez az első krokodil, ami megfordul településünkön. Talán azt is mondhatjuk, hogy ez egy történelmi pillanat, hiszen az első malomsoki trófeakiállítás megnyitójának résztvevői vagyunk – fogalmazott a közművelődési szakember.

Megjegyezte, köszönetképpen a kiállításra ellátogató iskolások és óvodások körében rajzpályázatot hirdettek, és az elkészült alkotásokat Gasztonyi Zoltánnak ajándékozzák.

Az előadást követően Fintáné Dóra Mária megköszönte Gasztonyi Zoltánnak a lehetőséget, hogy a falu lakossága élménydús programmal gazdagodhatott.

A kiállítás április 25-ig látogatható: kedden 14-től 15 óráig, szerdán 17 és 18 óra között, csütörtökön 10 és 11 óra között, szombaton pedig 9-től 10-ig.

Szerző: Polgár Bettina

Forrás: veol.hu

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere