Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Természet-Vadászat kiállítás a Tóparti Galériában

2011. 08. 06. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A hétvégétől rendhagyó tárlat látható a révfülöpi Tóparti Galériában. Miklós Tamás polgármester a fenti szavakkal köszöntötte a kiállítás megnyitójának résztvevőit.

Természet-Vadászat kiállítás

A természetvédelem, a vadászat egyaránt a természet részesei, azt mutatják, embernek és környezetének miként kell idomulnia egymáshoz. A természetet ápolni, védeni kell, hiszen ember és természet szervesen kiegészíti egymást.

A Természet-vadászat címmel nyílt kiállítás keretében jól megférnek egymás mellett Stark Béla nyugalmazott tanár, fővadász értékes és különleges trófeái, Novák László természetfotós izgalmas képei, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park anyagi.

Ahol Stark Béla jelen van, ott izzik a levegő. Körülötte mindig történik valami. Közel negyven éves vadászmúlttal rendelkezik, annak minden tapasztalatával együtt. Példaértékű a tevékenysége. A sportba belevitte a pedagógiát, oktatta, nevelte a fiatalokat, méltatta Pap Gyula, a Veszprém megyei Vadászkamara elnöke, aki a kiállítást megnyitotta. Stark Béla kiteljesedett, élményteli életutat tudhat maga mögött, amelyet papírra is vetett. Könyve a napokban fog megjelenni.

Természet-Vadászat kiállítás

A kamarai elnök Novák Lászlót személyesen nem ismerte, de mint mondta, képeinek híre, a sok-sok nemzetközi és hazai elismerés megelőzte őt. Azt kapta amit várt, a képeken visszatükröződő természeti csodát. Hangsúlyozta, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részvétele a kiállításon azt bizonyítja, hogy össze kell fogni, hogy a természet sokáig olyan maradjon, amilyennek szeretnénk. A kiállítás augusztus 18-ig tekinthető meg.

Természet-Vadászat kiállítás

 

Pap Gyula Révfülöpön arról is beszámolt, hogy a kamara hét évvel ezelőtt létrehozta a Veszprém Megye Vadgazdálkodásért Alapítványt, amely egy díjat is alapított. Ezzel azoknak a vadászoknak a tevékenységét ismerik el, akik hosszú időn keresztül példamutató munkát végeztek. A kuratórium döntése értelmében idén a Veszprém Megye Vadgazdálkodásért elismerést Stark Béla kapta, amit Pap Gyula Révfülöpön személyesen adott át részére.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com