Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Siker az Országos Vizsla Főversenyen

2018. 10. 18. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A Dunántúli Országos Vizslaverseny megnyerése után lázas munka kezdődött a háttérben. A vizslás álompáros: Hári Csaba és Futó Ivett újra átvették a verseny anyagát.

Különösen Ivett kutyáján kellett „állítani”, mert - mint egy szeszélyes nő - egyes munkafázisoknál, pontosabban egyetlen helyen, a róka elhozása akadályon át című résznél hiányosan teljesített… Az ország talán legjobb vizes kutyája és más számokban is kiváló kutya a rókás feladatot csak kemény parancsokra volt hajlandó végrehajtani, ezért alacsony pontszámmal a mezőny közepére esett vissza. Csaba viszont szinte hibátlanul vezette Alfrédot egy újabb hatalmas siker felé, de az utolsó pillanatban egy 3,5-es osztályzat megpecsételte a sorsukat, így sikerült visszalépni a dobogó II. fokára. A helyzet iróniája, hogy régi barátja, aki a Dunántúlin lett alatta második, most ugyanazzal a kis különbséggel nyerte a versenyt.

Hári Csaba és Futó Ivett (fotó: Maróti Béla)
Hári Csaba és Futó Ivett (fotó: Maróti Béla)

Jómagam az erdei munkáknál bíróként vettem részt a megmérettetésben, az országos vizsla főversenyek történetében harminckettedszer!

Csabától kértem, értékelje a történteket:

„Remek környezetben megrendezett, precíz, a kutyák elé nagyon magas követelményeket állító versenyen vagyunk túl. A főversenyhez méltó, feszültséggel teli napok voltak, nem adták ingyen az eredményt... Megnyugodtunk, értékeltünk, boldogok vagyunk!”

Erdőgyöngye Vadász Alfréd: I/b díj, II hely, R.CACT 360,5 pont

Naplemente Cicoma: minősítés nélkül

Hári Csaba és Erdőgyöngye Vadász Alfréd (jobbra) Fotó: omvk.hu

Gratulálok mindenkinek az elért eredményekhez!

Maróti Béla

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt